Depremzedeleri ilgilendiren karar, resmi gazetede yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan karar, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar kapsamında sağlanacak kredilerin miktarı da belli oldu. Konut kredisinde limit 750 bin TL olarak belirlenirken ahırı bulunan konutlarda bu oran 1 milyon olarak açıklandı. İş yerlerinin kredi tutarı ise 400 bin TL olarak açıklandı.

6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde olağan üstü hal kapsamında hibe ve yapım kredisi verilmesine ilişkin usul ve esaslar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmi gazetede yayımlandı.

Kararda; 7452 sayılı Olağanüstü Hal kapsamında yerleşme ve yapılaşmaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin kabul edilmesine dair kanun ek 1’inci maddesi kapsamında yapılacak yeni yapıların bulunduğu parsellerin maliki olan gerçek veya tüzel kişilere hibe ve yapım kredisi verilmesine ilişkin usul ve esaslar hakkindeki ekli kararın yürürlüğe konulmasına, 7452 sayılı kanunun ek 1’inci maddesinin altıncı fırkası gereğince karar verilmiştir.” Denildi.

Kredi verilmesine ilişkin esaslarda en dikkat çeken ise kredi çekecek hak sahiplerinin gelir ve kredi puan durumuna bakılmayacak olması oldu.

Konut kredisinde limit 750 bin TL olarak belirlenirken ahırı bulunan konutlarda bu oran 1 milyon olarak açıklandı. İş yerlerinin kredi tutarı ise 400 bin TL olarak açıklandı.

Karar resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi gazete ilanına ulaşmak için tıklayın!
 

Bakmadan Geçme