• Haberler
  • Turizm
  • 'Dünya Atabarı Oynuyor' projesi 19 Ülkede aynı anda başlayacak!

'Dünya Atabarı Oynuyor' projesi 19 Ülkede aynı anda başlayacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyucular Birlik Platformu işbirliği ile 19 Mayıs 2019'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümünde saatler 19.19'u gösterdiğinde 'Dünya Atabarı Oynuyor' projesi Türkiye'de 81 ilde ve 19 ülkede aynı anda başlayacak.

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyucular Birlik Platformu işbirliği ile 19 Mayıs 2019’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümünde saatler 19.19’u gösterdiğinde ülkemizde 81 il ile dünya genelinde 19 ülkenin eş zamanlı oynayacağı ve 22 ülkede Kent-16 Medya tarafından canlı yayınlanacak olan “Dünya Atabarı Oynuyor” projesi gerçekleştirilecektir.

 

Ülkeler:

 

A.B.D, Hollanda, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Kosova, Makedonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Beyaz Rusya, Arnavutluk, Ukrayna, Karadağ, İran, İspanya, Moldova” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme