Elbistan'da sahte deterjan ve zeytinyağı operasyonu

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı, Elbistan ilçesi Güneşli Mahallesi'nde düzenlediği başarılı bir operasyonla sahte ürünlere büyük darbe indirdi. M.Ö. (51) isimli şahsa ait iş yerinde yapılan adli arama sonucunda, sahte olduğu tespit edilen 5 ton toz deterjan ve 540 litre zeytinyağı ele geçirildi.

Jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu gerçekleştirilen operasyonda, M.Ö.’nün iş yerinde sahte deterjan ve zeytinyağı depolandığına dair istihbarat üzerine harekete geçildi. 

Yapılan adli arama sonucunda ele geçirilen sahte ürünler, piyasaya sürülmeden önce güvenlik güçleri tarafından tespit edildi.

Operasyon kapsamında ele geçirilen ürünlerle ilgili Cumhuriyet Savcısına bilgi verildiği ve olayla ilgili tahkikatın başlatıldığı öğrenildi. 

Soruşturma kapsamında sahte ürünlerin nasıl temin edildiği, kimlere satıldığı ve daha geniş bir organizasyonun parçası olup olmadığı yönünde araştırmalar sürüyor. 

Ayrıca, zanlının ifadesine başvurulması ve adli sürecin titizlikle yürütülmesi bekleniyor.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı, halkın sağlığını tehlikeye atan sahte ürünlerin piyasaya sürülmesini önlemek amacıyla yürüttüğü bu tür operasyonlara hız kesmeden devam ediyor. Sahte ve standart dışı ürünlerin halk sağlığına büyük zarar verdiği bilinciyle, jandarma ekipleri azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor.
 

Bakmadan Geçme