• Haberler
  • Ekonomi
  • Elektronik ortamlarda sunulan hizmetlere, gelir vergisi düzenlemesi

Elektronik ortamlarda sunulan hizmetlere, gelir vergisi düzenlemesi

Gelir Vergisi Genel Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair Tebliğ ile sosyal medya ve internette içerik üretimi ve uygulama geliştirme faaliyetlerine yönelik gelir vergisi istisnasında kapsam genişletildi.

Yeni düzenlemeye göre, sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden metin, görüntü, ses ve video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticisi gerçek kişiler ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştiren gerçek kişilerin, bu faaliyetlerden elde ettikleri kazançlar 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren istisna kapsamına alınacak.

Ayrıca, internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden metin, görüntü, ses ve video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticileri ile bireysel kurs, eğitim, veri işleme ve geliştirme, ürün tanıtımı gibi hizmetlerden kazanç sağlayan gerçek kişilerin elde ettikleri gelirler de 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren vergi istisnası kapsamına girecek.

Bu düzenleme, dijital içerik üreticileri ve uygulama geliştiricilerinin ekonomik faaliyetlerini desteklemeyi ve bu alandaki girişimciliği teşvik etmeyi amaçlıyor. 

Gelişmelerin, dijital ekonomi alanında önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor.
 

Bakmadan Geçme