• Haberler
  • Gündem
  • Erdoğan: 'Başarı çalışarak elde edilen neticenin adıdır!'

Erdoğan: 'Başarı çalışarak elde edilen neticenin adıdır!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen kurulda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“Başarı; Çalışarak, Emek Vererek, Hak Ederek Elde Edilen Neticenin Adıdır”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Ali Fuat Başgil’in “Gençlerle Başbaşa” kitabından hareketle gençlere; çok çalışmalarını, yapmaları gereken işlerini ertesi güne bırakmamalarını, karşılarına çıkan güçlüğü yenmeden bir adım bile gerilememelerini, sebat etmelerini, sabırsızlanıp acele etmemelerini salık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan,  şunları ekledi: “Öfkeyle kalkan, unutma zararla oturur. Arkadan konuşmak, korkaklığın en iğrenç şeklidir. Kimsenin yüzüne söyleyemeyeceğini arkasından söyleme. Yalan söyleyen, yakalanma korkusu içinde yaşayan hırsız gibidir, yalan söyleme. Kimseyi kıskanma, fakat imren. Benzeri bir başarıya ve mutluluğa ulaşmak için çalış. Unutma hasisin dostu yoktur. Cömert ol. Dostluğunu kötü günde göster ki sen de kötü gün dostu bulabilesin. Ahlakı güzel insan her yaşta güzeldir. Sözlerin tatlı, tavırların zarif olsun.”

 

Söz konusu esere atıfla gençlere; büyüklere, kadınlara hürmet etmeleri, küçüklere şefkat göstermeleri, yaşlıların tecrübesinden yararlanmaları, başarıyla mağrur olmamaları, kibirli olmamaları tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başgil’in “Tereddüde düştüğünde fikrini soracağın kimseyi iyi seç, isabetsiz bir fikir ömür boyu pişmanlık, isabetli bir fikir ömür boyu aydınlık getirir” sözlerini aktardı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatın içinde çalışmadan zengin olanların, başkalarının sırtına basarak yükselenlerin ve insanların acılarından kazanç sağlayanların olduğunu; ancak bunun başarı sayılamayacağının altını çizdi ve “Başarı; çalışarak, emek vererek, hak ederek elde edilen neticenin adıdır. Dünya hayatına maddi ve manevi tüm yönleriyle bakmayı başaramayanlar bu ahlakı anlamakta zorlanırlar” ifadelerini kullandı.

 

Genel kurul toplantısı ile yönetimi devredenlere teşekkürlerini, yönetimi devralanlara başarı dileklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” vurgusunda bulunarak tamamladı.

Bakmadan Geçme