• Haberler
  • Gündem
  • Erdoğan'dan Cumhur İttifakı Açıklaması: 'Kararlıyız!'

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı Açıklaması: 'Kararlıyız!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar Hazreti Ali Camii'nde kıldı. Cami çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı ile ilgili yöneltilen soruya verdiği cevapta, Cumhur İttifakı’nın hassasiyetlerinin son seçimlerde ortaya tam manasıyla çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada bizim birbirimize karşı olan dayanışmamız, birbirimizle geleceğe olan yürüyüşteki hassasiyetlerimiz ve bunu da tabii kıskanan bazı oluşumlar var” diye konuştu.

Bu oluşumların içinde her an değişik gelişmelerin olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun başında ana muhalefet var, bunun yanında dağdaki terör örgütünü yanına alanlar var, bütün bunları herhalde anlamamak için sebep yok, çok açık, net her şey ortada” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Biz tabii bu Cumhur İttifakı’nı bozdurmamak noktasında kararlıyız. Hele hele bu yerel seçim ülkemiz için ciddi manada yedi düvelin ülkemize, milletimize saldırdığı bir dönemde, büyük önem arz ediyor. Onun için de şu anda teknik çalışmaları yürüten arkadaşlarımız var, onlar bu çalışmalarını tamamlar tamamlamaz belki de bu hafta içerisinde biz Sayın Bahçeli’yle bir araya inşallah gelebiliriz. Kendilerinin de şartları, durumu el vermesi hâlinde ve arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaları bir değerlendiririz. Ama önümüzde tabii ayrıca zaman var, çünkü burada Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimi önem arz ediyor, bizim kendi takvimimiz de kendimize göre önem arz ediyor. Ve bu şekilde kendileriyle görüşeceğiz. Zaten şu anda biz 75 belediyemizi biliyorsunuz açıkladık, 74 veya 75 ve kalanları da şu anda ittifakımızın yaptığı çalışmaya göre açıklayacağız.”

Bakmadan Geçme