Gaziler Günü Kahramanmaraş'ta kortej yürüyüşü ile başladı

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen anma programına katılan Başkan Görgel, 'Kahraman gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Gaziler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, gazilerimize sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir ömür diliyorum' dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen anma programlarına katıldı. Gaziler Günü programı, Trabzon Caddesi’nde bulunan eski valilik binası önünde başladı. 

Şehir protokolü, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen programda Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in yanı sıra Vali Mükerrem Ünlüer, 2’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Tolga Genç, Türkiye Muharip Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Ali Küpeli ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. 

Program, Trabzon Caddesi’nde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle devam etti. Anma programı kapsamında heyet, kortej yürüyüşünün ardından Şeyhadil Mezarlığı’ndaki şehitliği ziyaret ederek vatanı uğruna canını feda eden kahraman şehitleri kabirleri başında dualarla yâd etti.

Gazilerimize sağlıklı, huzur dolu ömürler diliyoruz

19 Eylül Gaziler Günü’nü tebrik ederek tüm gazilere sağlıklı ömürler dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Bugün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolleri olan kahraman gazilerimizi anmak, onların fedakârlıklarını yâd etmek üzere bir araya geldik. 19 Eylül Gaziler Günü, her birimiz için çok özel bir anlam taşımaktadır. Bu anlamlı günde, vatanımızın bütünlüğü, bayrağımızın özgürce dalgalanması ve bağımsızlığımız uğruna canlarını ortaya koymuş kahraman gazilerimize duyduğumuz minneti bir kez daha ifade ediyoruz. Kahraman gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, gazilerimize sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir ömür diliyorum” cümlelerini kaydetti.

Bakmadan Geçme