Gök: 'Tarım fuarından beklentiler çok yüksek'

Kahramanmaraş 5. Tarım Fuarında yerini alan Kahramanmaraş Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Erdal Gök, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Gök, yapmış olduğu açıklamada: “5. si düzenlenen Tarım Fuarı İlimize hayırlı olsun. İlimiz, hayvancılık ve tarım alanında çok önemli bir potansiyele sahip. İklimi, bitki örtüsü hayvansal ve bitkisel üretim yelpazesini genişletmektedir. Bu üretim zenginliğinin tanıtılması, üretim yapılırken de üreticilerin kendi alanları ile ilgili gelişen teknolojileri yakından takip edebilmesi için Tarım Fuarlarının düzenlenmesi elzemdir.

 

 

Bu düşüncelerle ilimizde düzenlenen Tarım Fuarına bakmak istiyorum. Öncelikle Tarım Fuarları düzenlenirken konu ile ilgili paydaşların bir araya gelip neler yapıla bilineceği hakkında fikir alış verişleri muhakkak yapılmalıdır. Bu doğrultuda hedef üretici, tüketici ve üretici için tedarikçilerin buluşturula bilineceği bir ortam sağlamak olmalıdır.

 

Sağlanan bu ortam sayesinde tüketici üreticiyi tanımış ve kendisini de üreticiye tanıttırmış olur. Çünkü artık sorgulayan, doğalı arayan bilinçli bir tüketici var. Üretici kendi alanıyla ilgili teknolojik gelişmeleri Fuar sayesinde takip edebilir. Bunun sayesinde de iş gücünden ve zamandan tasarruf edebilir. Ancak, ilimizde düzenlenen Tarım Fuarında istenilen hedefe ulaşılması için biraz daha çaba gösterilmelidir. Çünkü Tarım Fuarlarından beklentiler çok yüksek.

 

 

Önemli olan ise bu beklentilerin şimdiden tespit edilip ona göre bir sonraki yıllarda düzenlenecek olan Tarım Fuarına daha iyi hazırlanmaktır. Burada Veteriner Hekimleri Odası olarak üzerimize düşen görev ne ise ilimiz için yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.  Düzenlenen bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme