Gönül Sofrası'nda bağımsızlık mesajı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Yalova'da katıldığı 'Gönül Sofrası' etkinliğinde 'Türkiye'nin enerjide bağımsız olması için, kendi kendine yeten bir ülke olması için doğal gazını, petrolünü üretmesi için gece gündüz bir gayretin içindeyiz.' mesajını verdi.

Kahramanmaraş, 22 Mart 2025-

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Abdülhamit Han Camii'nde organize edilen iftar programına katılan Bakan Bayraktar, vatandaşlara seslenerek büyük ve güçlü bir Türkiye için kararlılıkla çalıştıklarını söyledi.

Bayraktar, enerjide bağımsızlık konusunu, “Beka meselesi” olarak tanımlayarak "Türkiye'nin enerjide bağımsız olması için kendi kendine yeten bir ülke olması için doğal gazını, petrolünü üretmesi için gece gündüz bir gayretin içindeyiz. Türkiye, enerjide bağımsız olursa çok daha güçlü bir ülke, çok daha güçlü bir ekonomisi olacak. O zaman dar gelirli, sabit gelirli, emekli vatandaşımız çok daha iyi şartlarda yaşayacak.” dedi.

Türkiye'nin dünyanın en modern derin deniz sondaj gemileriyle doğal gaz aradığını dile getirerek "Bir dönem terör nedeniyle 'girilemez' denilen Gabar'da günde 80 bin varil petrol üretiyoruz. İnşallah bu, artarak devam edecek. Bu sayede vatan için toprağa düşen aziz şehitlerimizin ruhları bir nebze de olsa şad olmuş olacak." diye konuştu.

Bayraktar, iftar programı öncesinde Yalova Valiliğini ziyaret ederek Vali Hülya Kaya, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ile görüştü. Bakan Bayraktar, Yalova temasları kapsamında AK Parti Yalova İl Başkanlığında kadın ve gençlik kolları üyeleriyle de bir araya geldi.

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!