GSB Analig Projesi 81 İlde

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanan Anadolu Yıldızlar Ligi ile farklı branşlarda yetenekli sporcular tespit edilip kulüplere kazandırılıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, ANALİG'i Türk sporunun geleceği için çok önemli bir proje olarak gördüklerini belirterek, 'Sporda başarıya ulaşmak için altyapı çok önemli. 10 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz ANALİG ile kulüplerimize katkı sunmaya devam edeceğiz.' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 81 ilde uygulanan Anadolu Yıldızlar Ligi’ni Türk sporunun geleceği için çok önemli bir proje olarak gördüklerini vurgulayarak farklı branşlarda yetenekli sporcuların tespit edilip kulüplere kazandırılması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, yetenekli sporcuların spora kazandırılması hedefleriyle oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi’nde (ANALİG) bu yıl 10’uncu sezon heyecanı yaşanıyor. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanan Anadolu Yıldızlar Ligi ile farklı branşlarda sporcular tespit edilip kulüplere kazandırılıyor, milli takımlar için alt yapı oluşturuluyor.

Bu sezon 28 branşta uygulanan ve yaklaşık 50 bin sporcunun yarıştığı Anadolu Yıldızlar Ligi’ne 2009 -2011 doğumlular katılabiliyor. 

Müsabakalar öncesi gezi etkinlikleri düzenleniyor, sosyal faaliyetler gerçekleştiriliyor

Sporcuların seçimi İl Müdürlükleri bünyesindeki il karmaları seçim komitesi tarafından gerçekleştiriliyor. Komitede Spor Şube Müdürü, ilgili spor dalı temsilcisi ve antrenörler yer alıyor. Okul Spor Müsabakalarında olmak isteyip kendilerine yer bulamayanlar da ANALİG ile oluşturulan il karmalarına seçilebiliyor. Çocuklar yeteneklerine göre branşlara yönlendiriliyor ve il karmaları oluşturuluyor. İl, bölge ve Türkiye Finallerinin ardından branşların Türkiye Şampiyonları belirleniyor. 

Takım ve sporcuların giderleri İl Müdürlükleri tarafından karşılanırken, müsabakalar Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı spor tesislerinde yapılıyor. ANALİG yarışmalarının her aşamasında, kardeşlik, yardımlaşma, hoşgörü değerleri öne çıkarılıyor. Ayrıca gezi etkinlikleri düzenlenerek sporcuların müsabakaya gittiği ilin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi edinmesi sağlanıyor. Sporcuların katılımıyla hatıra ormanları oluşturuluyor. 

Bakan Bak: “Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkemizde müthiş cevherler var”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, ANALİG’i Türk sporunun geleceği için çok önemli bir proje olarak gördüklerini belirterek, “Sporda başarıya ulaşmak için altyapıya çok önem vermek aynı zamanda da sistemli hareket etmek gerekir. 2013 yılından bu yana 10 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz bu proje ile kulüplerimize katkı vermeye devam edeceğiz.” dedi. 

Bakmadan Geçme