• Haberler
  • Ekonomi
  • Gümrük ve Lojistik Çalıştayında dikkat çeken başlık

Gümrük ve Lojistik Çalıştayında dikkat çeken başlık

Gümrük ve Lojistik Çalıştayı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ev sahipliğinde, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun katılımları ile gerçekleştirildi. Gümrük ve Lojistik Çalıştayında Yeşil Mutabakat kriterlerine uyum sürecini hızlandırması ön plana çıktı.

Etkinlikte değerlendirmelerde bulunan TİM Başkanımız Mustafa Gültepe, "Ülkemizin dış ticaret hacmi son 10 yılda önemli bir artış kaydetti. Dış ticaret hacmimizin yükseldiği bu süreçte gümrük ve lojistik sektörümüz başarılı bir sınav verdi. Önümüzdeki dönemde bu hacimler daha da büyüyecek. Çünkü, Cumhuriyetin ikinci 100 yılına Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonuyla başladık. 2028'de ise 375 milyar dolarlık mal ihracatı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 

Yani lojistik sektörünün ihracatımız için önemi artarak devam edecek. Dolayısıyla lojistik kapasitemizin ihracat hedeflerimiz doğrultusunda büyütmemiz ve Yeşil Mutabakat kriterlerine uyum sürecini hızlandırmamız büyük önem arz ediyor." dedi.

Paydaş kuruluşlar, STK'lar, Bakanlık ve sektör temsilcilerinin geniş katılım gösterdiği çalıştayda, Demiryolu Taşımacılığı, Deniz Taşımacılığı ve Liman Hizmetleri, Gümrük İşlemleri, Gümrük ve Lojistik Regülasyonları, Havayolu Taşımacılığı, Intermodal Taşımacılık ve Lojistik Performans Endeksi, Karayolu Taşımacılığı ve Uluslararası Geçişler ile Yeşil Lojistik-Dijital Dönüşüm başlıklarında geliştirme ve iyileştirmeye yönelik çözüm önerileri kapsamlı şekilde ele alındı.
 

Bakmadan Geçme