Gürcistan'a kaçtılar, Türk polisinden kaçamadılar!
Türkiye'nin suçlulara göz açtırmayan güvenlik güçleri, uluslararası ve ulusal seviyede aranan sekiz kişiyi Gürcistan'dan Türkiye'ye getirdi. Kırmızı Bülten'le aranan beş, ulusal seviyede aranan üç suçlu, titiz bir operasyon sonucunda yakalandı ve Artvin Sarp Sınır Kapısı'nda teslim alındı.
Kahramanmaraş, 03 Nisan 2025-
Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Asayiş Daire Başkanlığı ve Artvin İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla adalet yerini buldu.
Kırmızı bültenle arananlar yakalandı
Interpol tarafından uluslararası seviyede aranan H.A., H.D., İ.B., Ö.T. ve A.S.Ö. isimli şahıslar, farklı suçlardan dolayı Türkiye’ye iade edildi. Yakalananlar arasında kasten adam öldürmeye teşebbüs, fuhuş, suç örgütü kurma, yağma, silahlı tehdit, uyuşturucu ticareti ve çocuk istismarı gibi ağır suçlardan aranan isimler bulunuyor.
Ulusal seviyede arananlar da kaçamadı
Türkiye’de çeşitli suçlardan aranan R.U., C.K. ve M.Ç. de Gürcistan’da yakalandı. Göçmen kaçakçılığı, dolandırıcılık, konut dokunulmazlığını ihlal, silahla tehdit, görevi yaptırmamak için direnme, uyuşturucu kullanımı ve mala zarar verme gibi suçlardan dolayı haklarında arama kararı bulunan bu şahıslar, Türkiye’ye getirildi.
Hangi ülkeye kaçarlarsa kaçsınlar yakalayacağız
Yetkililer, operasyonun ardından yapılan açıklamada suçluların hangi ülkeye giderse gitsin adaletten kaçamayacağını belirterek, "Organize suç örgütü üyeleri ve zehir tacirlerini tek tek yakalayıp ülkemize getirmeye devam edeceğiz. Türk polisinden kaçış yok!" mesajını verdi.
Bu kritik operasyonun gerçekleşmesini sağlayan Adalet Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Interpol-Europol Daire Başkanlığı, İstihbarat, KOM, Narkotik Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Artvin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suçla mücadeledeki kararlılıklarını bir kez daha gösterdi.
Gürcistan’a Kaçtılar, Türk Polisinden Kaçamadılar etiketiyle operasyonun detaylarını paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Adalet Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Asayiş Daire Başkanlığı ve Artvin İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar sonucu Kırmızı Bültenle aranan H.A., H.D., İ.B., Ö.T. ve A.S.Ö. ile Ulusal seviyede aranan R.U., C.K. ve M.Ç. isimli şahısları Gürcistan’dan ülkemize geri getirdik.
Hangi bültenle aranırsa aransın, hangi ülkeye kaçmış olursa olsun organize suç örgütü üyelerini, zehir tacirlerini tek tek yakalayıp ülkemize geri getireceğiz. Türk Polisinden kaçamayacaklar. Adalet Bakanlığımız ile operasyonda görev alan bakanlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Interpol-Europol Daire Başkanlığımız, İstihbarat, KOM, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlıklarımız ve Asayiş Daire Başkanlığımız ile Artvin İl Emniyet Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum.” İfadelerine yer verdi.
Bakmadan Geçme





