Güvenlik Korucularına hizmet içi eğitim verildi

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Korucular Dairesi Başkanlığı tarafından Kahramanmaraş'ta görev yapmakta olan güvenlik korucularına yönelik, vatan ve millet sevgisi, halkla ilişkileri güçlendirmek, aile ilişkilerini geliştirmek gibi konuların yer aldığı Hizmet İçi Eğitim programı düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim programına, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, İdare ve Denetim Müdürü Halit Uğur ve ilimizde görev yapan güvenlik korucuları katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, İller İdaresi Genel Müdürlüğünce hazırlanan güvenlik koruculuğu isimli kısa tanıtım filmi sunuldu.
 
Açılış konuşmasını yaparak koruculuk sistemi hakkında istatistiki bilgiler veren İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Karaman, güvenlik korucularının terör örgütlerine karşı başarıyla mücadele ettiğine dikkat çekti. 
 
Güvenlik Korucusu Murat Başdoğan ise terörle mücadelede birçok güvenlik korucusunun şehit ve gazi olduğuna vurgu yaparak, vatanımızın bağımsızlığı milletin huzuru adına gece gündüz demeden mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 
 
Vali Coşkun ise: “Ülkemiz kurulduğu günden bu yana hep saldırılara maruz kalmıştır ve kalmaktadır. Ama aziz milletimiz, güvenlik güçlerimizden aldığı güç sayesinde maruz kaldığı her saldırıda daha da kenetlenmiş, söz konusu vatan olduğunda birlik ve beraberliğinden hiçbir zaman ödün vermeyerek bağımsızlığını her şeyin üstünde tutmuştur.

Bu vesile ile vatanımızın müdafaası için vermiş olduğu üstün gayret ve fedakarlıktan ötürü kahraman güvenlik güçlerimize ve kahraman korucularımıza şükranlarımı sunuyor, şehitlerimize ve ebediyete irtihal eden gazilerimize rahmet, hayatta olan gazilerimize ise sağlık ve afiyet diliyorum.  Hizmet içi eğitim programının düzenlenmesinde emeği olan herkese de şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Programı, koruculara yönelik eğitim, sunumlar ve soru-cevap bölümü ile son buldu.
 

Bakmadan Geçme