Hat ve tezhip sanatı masaya yatırıldı

3. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında Prof. Dr. Uğur Derman ve Çiçek Derman'ın katılımıyla 'Güzeli Konuşmak' temalı söyleşi etkinliği gerçekleştirildi. Konuşmacılar, sanatsevere hat ve tezhip sanatına ilişkin bilgiler aktardı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında, Hat ve Ebru sanatçısı Prof. Dr. M. Uğur Derman ve Türk tezhip ve minyatür sanatçısı Prof. Dr. Fatma Çiçek Derman’ın katılımıyla ‘Güzeli Konuşmak’ temalı söyleşi etkinliği gerçekleştirildi. Şairler Tepesi’nde düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yazar ve şairler ile sanatseverler katılım sağladı. Etkinlikte Prof. Dr. Uğur Derman ve Çiçek Derman, Türk Hat ve Tezhip sanatına ilişkin katılımcılara bilgiler aktardı.

Turizm potansiyelimizi artıracağız

Düzenlenen etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi Kahramanmaraş, şiir ve edebiyatın başkenti. Çünkü bu şehrin söyleyecek sözü var. Kadimden bugüne kadar var olan değerimizi ulusal ve uluslararası arenada daha tanınır hale getirmeye gayret ediyoruz. Bu amaçla 2020 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri etkinliğimizin bu yıl 3’üncüsünü düzenliyoruz. Günümüzde nüfusunun katbekat fazlası ziyaretçi alan şehirler var. Bizler de var olan bu değerlerimizi daha geniş kitlelere tanıttığımızda turizm potansiyelimizi daha da artıracağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şiir ve edebiyatımızdan izler taşıyor

Şairler Tepesi ismiyle markalaşacak sosyal tesise ilişkin de bilgiler aktaran Başkan Güngör, “Kahramanmaraş, 7’den 70’e çok güzel insanların olduğu bir şehir. Karacaoğlan’dan günümüze kadar çok büyük şair, yazar ve fikir insanları burada yaşamıştır. Kahramanmaraş’ımızda fiziki yapılarda şiir ve edebiyatımızdan izler de görmek mümkün. Örneğin Teras Kafe olarak bilinen bu mekânı Şairler Tepesi ismiyle markalaştırıyoruz. Tesisimizde hizmet verecek olan yeni restoran alanımızın adını Ahir Sofrası olarak belirledik. Çay bahçeleri ise Sezai Karakoç ve Abdurrahim Karakoç’un şiirlerinin isimlerini taşıyacak. Birinin ismi Bahçe Mihriban, diğerinin ise Bahçe Mona Roza olacak” diye konuştu. Başkan Hayrettin Güngör, programa katılımlarından dolayı Prof. Dr. Uğur Derman ve Prof. Dr. Çiçek Derman’a teşekkür ederek Kahramanmaraş’a özgü hediyeler takdim etti.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!