'Haydi, Çocuklar Camiye' Projesi Kahramanmaraş'ta tamamlandı!

Türkiye genelinde Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından, 6-13 yaş arası erkek çocukların yarıyıl tatilini verimli geçirmelerini sağlamak, camide cemaatle namaz kılmayı sevdirmek ve bu alışkanlığı hayat tarzı haline getirmeleri amacıyla organize edilen 'Haydi Çocuklar Camiye' projesini, Kahramanmaraş'ta Lider Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü 24 Camide 764 çocuğun katılımıyla tamamladı.

Kahramanmaraş’ta 21-31 Ocak tarihlerinde Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün yürüttüğü “Haydi Çocuklar Camiye” projesi kapsamında Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde 24 Camide 6-13 yaş arasında 3 kategoride 11 gün boyunca beş vakit namaza Camiye devam edip, sureler ezberleyen yüzlerce çocuğa ödülleri Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Camiinde düzenlenen törende takdim edildi.

 

Yoğun katılımın olduğu ödül töreninde görüşlerini aldığımız Proje Koordinatörü ve Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkan Yardımcısı Abdullah Gökdaş; proje sayesinde dinimizin direği olan namaz’a, çocuklarımızı erken yaşlarda alıştırmaya gayret gösterdiklerini, bu vesile ile ilimizde ikincisini düzenledikleri“Haydi Çocuklar Camiye”projesi kapsamında yüzlerle çocuğumuzun beş vakit namazda camilerimizle buluştuğunu, belirtti.

 

Gökdaş; projenin yürütülmesinde büyük gayret gösteren Cami görevlilerine, İl ve İlçe Müftülüklerine, projeye sponsor olarak destek sunan, Benim Çarşım Alışveriş Merkezine, Beton Yapı AŞ. İstikbal Hüsna Centroom Mağazasına, Büyükşehir Belediyesine ve katkı sunan her kese teşekkürlerini sundu.

 

Namazını Camide Kıl, Puanları Topla, Ödülünü Kap! Sloganıyla sürdürülen proje kapsamında Onikişubat ve Dulkairoğlu ilçelerinde 6-7 yaş, 8-10 yaş, 11-13 yaş, 3 kategoride 207 çocuğun tam puan aldığı ve çekilen kura sonucunda her ilçede 1.lere 400 TL, 2.lere 300 TL, 3.lere 200 TL, 109 çocuğa 150 şer TL ve 80 çocuğa 100 er TL hediye çeki ödül verildi.

Bakmadan Geçme