Helete Peynirinin coğrafi işaret çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesine bağlı Helete Mahallesinde üretilen peynirlerin coğrafi işaret çalışmalarına başlandı. Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü ile Çağlayancerit Belediyesi iş birliği ile yürütülecek çalışmalar sonucunda Helete Peyniri coğrafi işaret olarak tescillenecek.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun: “Ben öncelikle Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü yöneticilerine teşekkür ediyorum. Helete Peynirinin coğrafi işaret alması için bizimle iletişime geçen ve çalışmalarda bizi yalnız bırakmayan Mutlu Aslantürk hanımefendiye ayrıca teşekkür ediyorum.

 

Takip ettiğim kadarı ile Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü çalışmalarıyla, Kahramanmaraş kültürüne yaptığı katkılarıyla alkışlanması ve yöneticilerinin de takdirle ödüllendirilmesi gereken bir kurum.

 

Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü ile Çağlayancerit Belediyesi iş birliği ile yürüteceğimiz AR-GE çalışmalarımız tamamlandığında inşallah Helete Peyniri coğrafi işaret alacak” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme