Hırdavat Sanayi Meclisi bir araya geldi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Hırdavat Sanayi Meclisi, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar'ın katılımı ve Meclis Başkanı Çetin Tecdelioğlu'nun başkanlığında sektörün genel değerlendirmesini yapmak üzere TOBB İkiz Kulelerde bir araya geldi.

Açılış konuşmalarında Ender Yorgancılar, kurulduğu günden beri sektörün sorunlarına çözüm üretmek için Uzaktan Çalışma Yönetmeliği, Yerli Malı Tebliği, Veri Yerelleştirme Mevzuatı gibi sektörü ilgilendiren mevzuat çalışmalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Meclis Başkanı Çetin Tecdelioğlu, yerli üretimin önemini vurgulayarak, sektörel büyümenin gerçekleşebilmesi için oluşturulabilecek destek ve teşvik mekanizmaları hakkında Meclis Üyelerine bilgi verdi.

Gündem dahilinde nitelikli istihdam, sektörel fuarlar, ihtisas Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) gibi hırdavat sanayiini doğrudan ilgilendiren konuların görüşüldüğü toplantıda, GS1 Ceo’su Elif Bilgehan Müftüoğlu, Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yasemin Sezer,  TOBB Ticaret Merkezleri A.Ş. İş Geliştirme ve Kurumsal İletişim Yöneticisi Haydar Can Yavuz, TOBB Başkanlık Baş Danışmanı Hüseyin Çağrı Gürgür tarafından TOBB’un kurumsal yapısı ve iştirakleri hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme