Hububat alım kampanyasında 1 milyon tonu aştı

Tarım sektöründe büyük bir heyecanla beklenen 2024 Dönemi Hububat Alım Kampanyası 14 Mayıs'ta başladı. Ülke genelinde bulunan iş yerleri ve protokol imzalanan lisanslı depolar dahil olmak üzere 600'ün üzerindeki alım noktasında yoğun bir şekilde yürütülen kampanya, üreticilerden bugüne kadar 1 milyon tonun üzerinde buğday ve arpa alımı gerçekleştirdi.

Geçen alım döneminde 13,1 milyon ton ürün alarak tarihinin en yüksek alım miktarına ulaşan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu yıl da 13 milyon ton alım yapmayı hedefliyor. 

Bu kapsamda, üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı buğday ve arpalarının tamamı satın alınacak.

Hububat alımlarında 1 milyon tonu aştı

TMO tarafından yapılan açıklamada, “14 Mayıs'ta başladığımız "2024 Dönemi Hububat Alim Kampanyası"nda ülke genelindeki iş yerlerimiz ve protokol imzalanan lisanslı depolar olmak üzere 600'ün üzerindeki alım noktasında hububat alım faaliyetimiz yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Bu kapsamda üreticilerimizden bugüne kadar 1 milyon tonun üzerinde buğday ve arpa alımı gerçekleştirilmiştir.

Geçen alım döneminde 13,1 milyon ton ürün alarak tarihinin en yüksek alım miktarına ulaşan Kurumumuz bu yıl da 13 milyon ton alım yapacak şekilde hazırlıklarını tamamlamıştır. Üreticilerimizin ÇKS'ye kayıtlı buğday ve arpalarının tamamı satın alınacaktır. Ürün bedellerinin ödenmesine periyodik olarak devam edilecek olup alım faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde sürdürülecektir.” İfadelerine yer verildi.
 

Bakmadan Geçme