• Haberler
  • Ekonomi
  • İGE Kefalet Portalı, ihracatçıların kullanımına sunuldu

İGE Kefalet Portalı, ihracatçıların kullanımına sunuldu

İhracatçıları ve bankaları tek noktada buluşturan yeni nesil kefalet uygulaması 'İGE Kefalet Portalı' hizmete girdi.

Ticaret Bakanlığının koordinesinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Eximbank, 61 ihracatçı birliği ve 20 bankanın ortaklığında kurulan İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE), 'İGE Kefalet Portalı'nı hayata geçiriyor.

İhracatçı KOBİ'lerin özellikle faiz oranı olmak üzere en uygun finansman koşullarına ulaşımını sağlayacak portalın tanıtım toplantısı TİM Başkanı Mustafa Gültepe, T.C. Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu ve İGE A.Ş. Genel Müdürü Kasım Akdeniz'in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İhracatçılarımızın finansmana erişimi İGE Kefalet Portalı ile daha da kolaylaşacak

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, İGE A.Ş.'nin kredi imkânlarından yeterince yararlanamayan ihracatçılara kefalet desteği sağlayarak çok kısa sürede önemli bir boşluğu doldurduğunu dile getirdi. KOBİ ölçeğindeki binlerce ihracatçının, İGE kefaletiyle teminat zorluklarını aşarak finansmana eriştiğini belirten Gültepe, “İGE A.Ş. aracılığı ile bugüne kadar 13 bine yakın kefalet başvurusu onaylandı. Böylece 56 milyar liralık kefalet başvurusu kabul edilmiş oldu. İhracatçılarımızın finansmana erişimi 'İGE Kefalet Portalı' ile daha da kolaylaşacak” diye konuştu.

'İGE Kefalet Portalı'nın veri ve ileri teknoloji kullanarak finansmana en uygun koşullarda erişimi sağlayabilecek inovatif bir platform olduğunun altını çizen Gültepe, “Portal sayesinde ihracatçı bankaya gitmeden direkt İGE üzerinden kefalet başvurusu yapabilecek. Prosedürler kısaldıkça ihracatımız hız kazanacak. Hep birlikte ihracatımızı çok daha iyi seviyelere taşıyacağız. Biz ihracatçımızın işini kolaylaştıracak, elini rahatlatacak her hizmeti önemsiyoruz. 'İGE Kefalet Portalı'nın hayırlı olmasını diliyor, tüm ihracatçılarımızı 'İGE Kefalet Portalı'na üye olmaya davet ediyorum” dedi.

İGE Kefalet Portalı ihracatçılarımız açısından oldukça faydalı bir uygulama

Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu ise “Finansmana erişimin arttığı dönemlerde ihracat rakamlarımızın da buna paralel artış gösterdiğini dikkate aldığımızda, ihracatçılarımız açısından finansmana erişimin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz” dedi.

İGE tarafından geliştirilen ve finansmana erişimi kolaylaştırarak ihracatçılara en uygun finansman koşullarını sağlayan 'İGE Kefalet Portalı'nın, ihracatçılar açısından oldukça faydalı bir uygulama olduğunu belirten Tuzcu, “Bu portal sayesinde ülkemizin her yerinden ihracatçılarımız, kredi talebini tüm bankalara aynı anda iletebilecek ve bankaların kendisine sunduğu finansman şartlarını bir arada görebilecek” diye konuştu.

İhracatçılar tek bir noktadan tüm bankalara ulaşabilecek

İhracatı Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Kasım Akdeniz de 'İGE Kefalet Portalı' sayesinde ihracatçıların tek bir noktadan tüm bankalara ulaşabileceğini ifade etti. Aynı şekilde tüm bankaların da ihracatçılara ulaşabileceğini vurgulayan Akdeniz, “Bu yönüyle ihracatçılara fayda sağladığı kadar bankalarımız için de müşteri kazanımını kolaylaştıran ve verimliliği artıran bir uygulama” dedi.

Portal sayesinde bankaların kredibilite olarak değerlemesi yapılmış ve İGE kefaletini almış ihracatçıların bilgilerine hızlıca erişip, kredi taleplerini karşılamak için hızlıca aksiyon alabileceklerini bildiren Akdeniz, “Portalımızın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Ülkemiz için büyük önem taşıyan ihracatın artmasına destek olacak yeni uygulama ve hizmetler sunmak için önümüzdeki dönemde de çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme