• Haberler
  • Dünya
  • İHH, Gazze için 'tekerlekli sandalye' kampanyası başlattı!

İHH, Gazze için 'tekerlekli sandalye' kampanyası başlattı!

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Gazze'deki mazlumların yarasını sarmak için başlattığı tekerlekli sandalye kampanyası büyük ilgi görüyor. İHH İnsanlık dramının yaşandığı Gazze'de yaraları sarmak için harekete geçti. Hastanelerde tedavi gören bel altından yaralı 5 bin 716 Gazzeli gazinin gözü kendilerine yapılacak 'tekerlekli sandalye' yardımlarında...

İHH Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Yusuf Bülbül: "Ambargo ve abluka altındaki Gazze uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda. Serbest dolaşım hakkından mahrum bırakılmış yaklaşık 2 milyon Filistinli, etrafı yüksek duvarlarla çevrili şehirde hayat mücadelesi veriyor. İşgalci İsrail’in çeşitli zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılarla şartların daha da zorlaştığı şehirde hastane, gıda, ilaç, barınma, eğitim, elektrik gibi ihtiyaçlar güçlükle karşılanıyor.

 

İHH'nın Gazze çalışmaları, 2009 yılında kurulan Gazze Ofisi vasıtasıyla yürütülüyor. Gazze halkının sıkıntılarının giderilmesi adına çeşitli projeler üreten Gazze Ofisi, acil ve sağlık yardımları yanı sıra ofise ait 3 eğitim merkezi ile 2 bini aşkın Filistinlinin düzenli olarak eğitim almasına, meslek öğrenmesine olanak sağlıyor.

 

İsrail ablukası sebebiyle Gazze’de hayatın çeşitli alanlarında tam bir çöküş yaşanıyor. Nüfus yoğunluğu açısından neredeyse dünyanın en kalabalık bölgesi olan Gazze’nin 1948’de 60 bin olan nüfusu 2003’te 500 bine, bugün ise yaklaşık 2 milyona ulaştı. İsrail işgali sebebiyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalarak Gazze’ye sığınan Filistinlilerin oluşturduğu bu nüfus yoğunluğu, Gazze’deki insani krizi derinleştiren en büyük neden.

 

Gazze’ye elektrik verilemiyor, hastaneler düzgün çalışamıyor. Sanayi işlemiyor. Şu anda 4 binden fazla acil ameliyat bekleyen hasta var. İlaç yok, tıbbı malzeme yok, gıda yok. 12 yıldır insanlar işgalci İsrail devleti baskısı ve saldırıları altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Gazze adeta açık bir cezaevi. İnsanlar sessizce katledilmeye devam ediyor. Dünya sessiz… İsrail saldırıları sonucu insanlar, ya hayatlarını kaybediyor ya da sakat kalıyorlar.

 

Gazze’de saldırlar sonucu sakat kalan ve diğer tüm engelli kardeşlerimiz için gerçekleştirilen tekerlekli sandalye dağıtım kampanyamıza destek olabilirsiniz. 1500 TL karşılığında bir ihtiyaç sahibinin tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılayabilirsiniz."

 

KAHRAMANMARAŞ İNSANİ YARDIM DERNEĞİ

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI KAHRAMANMARAŞ

TR33 0020 5000 0008 9221 6000 01

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI K.MARAŞ

IBAN:TR12 0020 3000 0054 2643 0000 01

Bakmadan Geçme