İki bakanlık arasında işbirliği protokolü imzalandı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında gerçekleştirilen 'Kadınların ve Engelli Bireylerin Ekonomik ve Sosyal Hayata Katılımlarının Güçlendirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü İmza Töreni'ne katıldı.
Kahramanmaraş 20 Aralık-
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında gerçekleştirilen imza töreninde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında kadınların ve engelli bireylerin çalışma ve sosyal hayata katılımına katkı sağlamak adına iş birliği protokolü imzaladı.
Törende konuşma yapan Bakan Işıkhan, çalışma hayatını daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak için devletin tüm imkanlarını seferber ettiklerine vurgu yapan Bakan Işıkhan, “Bakanlıklarımızın işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz her faaliyet, daha güçlü bir toplum inşa etme hedefimizin somut adımlarıdır. İşgücü piyasasının dinamiklerini anlamak ve ihtiyaçlara uygun politikalar geliştirmek toplumsal refahı artırmanın en önemli aşamalarından birisidir. Kadınların, gençlerin, engelli bireylerimizin çalışma hayatına aktif katılımı sadece bu bireylerin yaşam kalitesini artırmakla kalmayıp, ülkemizin ekonomik kalkınmasına da büyük katkılar sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.
Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın istihdamda kapsayıcılığı artırmak ve işgücü piyasasında fırsat eşitliğini sağlamak adına çok farklı düzeylerde adımlar attığına dikkati çekerek, şöyle devam etti: “İşverenlerimizle kurduğumuz güçlü bağ sayesinde işgücümüzün yetkinliklerini artıracak programlar düzenliyor, istihdam teşvikleriyle çalışma hayatını destekliyoruz. Çalışma hayatında özel politika gerektiren grupların işgücü piyasalarında yer alması bizim öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. 2024 yılı Eylül ayında kadın işgücüne katılma oranı bir önceki yılın aynı ayına göre 1,4 puan artışla yüzde 37 seviyesine yükselirken, kadın istihdam oranımız ise 1,2 puanlık artışla yüzde 32 buçuğa yükselmiştir. Bu süreçte istihdamda yer alan kadınların sayısı da 10,8 milyona ulaşmıştır. Ülkemizin refahının artmasında kadın istihdamının kilit rol oynadığının farkındayız. Çalışmalarımızı da bu olguyu ve gerçeği göz önünde bulundurarak gerçekleştiriyoruz.”
Kadınların ve engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata daha güçlü bir şekilde katılmalarını sağlamanın, onların yeteneklerini değerlendirmenin ve istihdam olanaklarını arttırmanın sadece bir devlet politikası değil, aynı zamanda toplumun geleceğine yapılacak en değerli yatırımlardan biri olduğunu belirten Bakan Işıkhan, “Bu protokol, kadınların ve engellilerimizin işgücüne katılımını artıracak, onların iş hayatında karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldıracak ve toplumsal farkındalık yaratacak somut adımları içermektedir. Bu işbirliği ile kadınların ve engelli bireylerin mesleki becerilerinin geliştirilmesinden onlara uygun iş alanlarında rehberlik ve destek sunulmasına kadar geniş bir yelpazede Bakanlıklarımız inşallah ortak çalışmalar gerçekleştirecektir” diye konuştu.