İki ülke arasında mutabakat zaptı imzalandı

Bakan Tunç, temaslarda bulunmak için geldiği başkent Bakü'de Azerbaycan Adalet Bakanı Farid Ahmadov'la bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ardından iki ülke arasında 'Ceza İnfaz ve Denetimli Serbestlik Sistemleri Alanında Kapasitenin Güçlendirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı' imzalandı.

Adalet Bakanı Tunç, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin Şuşa Beyannamesi'yle beraber müttefiklik düzeyine çıkartılarak daha da güçlendirildiğini de kaydetti.

Tecrübelerimizi paylaşmak için önemli çalışmalar yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasında güçlü kardeşlik bağları bulunduğunu söyleyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erdoğan ve Aliyev'in iki ülkenin menfaatine yönetim sergilediğini, ilgili bakanların da kendi alanlarındaki ilişkileri daha da derinleştirmek adına çalıştığını kaydetti.

Bakan Tunç, "Azerbaycan'la Türkiye arasında hukuki ve adli alanda hiçbir problem olmadan yolumuza devam ediyoruz. İlişkileri daha da kuvvetlendirmek ve tecrübelerimizi paylaşmak için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz." dedi.

Türkiye'nin adli ve adli tıp alanındaki tecrübesinden faydalanıyoruz

Azerbaycanlı Bakan Ahmadov, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin "bir millet, iki devlet" şiarı doğrultusunda ilerlediğini söyledi.

İlişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarıldığını vurgulayan Ahmadov, "Türkiye'nin 2. Karabağ Savaşı'nda gösterdiği destek bugün Karabağ'ın imar ve ihyası işinde sürüyor. Sıkı ilişkilerimiz adli ilişkilerine de yansımış durumda. Türkiye'nin adli ve adli tıp alanındaki tecrübesinden faydalanıyoruz. İlişkilerimizin sınırı yoktur. Bu sınırları da her geçen gün daha da geliştiriyoruz." diye konuştu.

Görüşme sonrasında Tunç ve Ahmadov, "Ceza İnfaz ve Denetimli Serbestlik Sistemleri Alanında Kapasitenin Güçlendirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı"na imza attı.

Bakmadan Geçme