• Haberler
  • Kahramanmaraş
  • İl Göç Koordinasyon Kurulu toplandı! Düzensiz göç alanında denetimler artacak

İl Göç Koordinasyon Kurulu toplandı! Düzensiz göç alanında denetimler artacak

Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile üniversitelerin öneri ve katkıları çerçevesinde uyum faaliyetlerinin değerlendirildiği 'İl Göç Koordinasyon Kurulu Toplantısı' Vali Mükerrem Ünlüer başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ünlüer, “Kamu kurum ve kuruluşları olarak yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle birlikte ilimizde misafir konumunda olan yabancılarla ilgili yaşanan sorunların tespiti, yerel düzeyde çözüme kavuşturulmasının sağlanması ve ilin kapasitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere bu toplantıları gerçekleştiriyoruz.
 
Bu bağlamda, ilimizde yabancı misafirlerimizin toplumsal uyumları konusunda gerekli planlamaları yaptığımız gibi çalışma koşulları, eğitim hayatları ve sosyal faaliyet alanlarına ilişkin konularda paydaş kurumlarımızla birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz.” diye konuştu. 
 
İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen hizmetler, yabancı uyruklu vatandaşların çalışma koşulları, ilimizde ikamet eden göçmen sayısı, vatandaşlık ve eğitim durumları ile sosyal alanlara katkıları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. 
 
Toplantı, depremden sonra Kahramanmaraş’ta bulunan yabancı uyruklu şahısların sosyal hayata uyumu konusunda paydaş kurumlarla ortak çalışma yapılması gerektiği, düzensiz göç alanında denetimlerin artırılması, bir sonraki göç koordinasyon toplantısı için kamu kurumlarının görev alanları ile ilişkili olarak göç ve yabancılara yönelik varsa sorun ve çözüm önerileri konusunda çalışmalar yapılması gerektiği kararlaştırıldı.
 
Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin görüş ve önerilerinin ele alındığı toplantı, bir sonraki toplantının gündem maddelerinin belirlenmesi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme