İnşaat Mühendisi Binici, mutlu kent Pazarcık sloganıyla aday adayı oldu

31 Mart 2024 Yerel Yönetimler Seçimleri için aday adaylığı müracaatları tüm hızıyla sürüyor. İnşaat Mühendisi Gökhan Binici, Pazarcık Belediye Başkanlığı için aday adaylığı müracaatında bulundu.

AK Parti İl Başkanlığına giderek Aday Adaylığı başvurusunda bulunan İnşaat Mühendisi Binici, evraklarını Halit Karabudak’a teslim etti.

Mutlu kent Pazarcık sloganıyla yola çıkan AK Parti Aday Adayı Binici, burada yaptığı konuşmasında: “Değerli hemşerilerim,  sizin güveniniz ve Allah’ın izniyle 31 Mart 2023 akşamından itibaren Pazarcık Belediyesi’ni birlikte yönetmek ve mutlu bir kent için hizmetinize talibim. Allah’ın yardımı ve sizin katılımınızla çok iyi hizmetler yapacağımıza ve Pazarcık’ı çevre dostu, eğitim, sağlık, kültür, tarım, turizm, ticaret ve bilim kenti yapacağımızdan, Pazarcık’ı büyük bir aile yapacağımızdan hiç şüphem yok.

Pazarcık’ın belediye başkan adayı olmanın ayrıcalığının ve ağır sorumluluğunun bilincindeyiz. 1.710 km2 de yaşayan 70 bin hemşerimizin, suyun, toprağın, havanın, ağacın, bitkinin, yolun, yokuşun, canlı ve cansız bütün varlıkların hakkını korumak, hizmetinde olmak asli görevimiz olacak.

Eksiklerimizi devletimizin, hükümetimizin, Valiliğimizin, Büyük Şehir Belediyemizin, Kaymakamlığımızın, kamu kurumlarımızın, sivil toplum ve meslek örgütlerinin ve en önemlisi hemşerilerimizin destek ve yardımlarıyla kısa zamanda tamamlayıp hizmetlerimizi baş döndürücü bir hıza kavuşturacağız. Beş yıl boyunca, kavgadan, gürültüden, şaibelerden uzak, tertemiz ve sevgi dolu hizmetlerle süslenmiş bir belediyecilik örneği vereceğiz. 

“Kadın, çocuk, yoksul, yaşlı, yetim, kimsesiz, engelli, işsiz gibi risk gruplarına pozitif ayrımcılık yapmaya, trafik ve otopark sorununu kökünden çözmeye, uydu kentler ve toplu konutlar yardımıyla halkın ucuz konut ihtiyacını karşılamaya, köyü kente dönüştürmeye ve kente olan göçü tersine çevirmeye, şehrin her yerini modern parklar ve meydanlarla donatmaya, çiftçilere, esnaf ve sanatkârlara, tacir ve sanayicilere, işçi, memur, kadın ve engellilere götürülecek hizmetleri onlarla birlikte planlamaya, Pazarcık’ı insan dostu, çevre dostu ve sosyal planda büyük bir aileye dönüştürmeye ve onu Türkiye’de örnek bir ilçe yapmaya, halkımızın huzurla yaşamasını, geleceğe umutla bakmasını sağlamaya, Pazarcık’ta hızlı, öncü, örnek ve sosyal bir belediye kurmaya, Pazarcık’ta tarih, kültür, eğitim, sağlık, tarım, ticaret, turizm kenti ve ulaşımda şehir dostu bir kent yapmaya, canlı ve temiz bir çevre oluşturmaya, 7 gün 24 saat halkın hizmetinde olmaya ve belediyeyi halkla birlikte yönetmeye, hizmetim süresince haktan ve adaletten ayrılmayacağıma, söz veriyorum.

İlçemizi bu prensiplerle birlikte yönetmeyi ve hizmetim süresince haktan ve adaletten ayrılmamayı, Pazarcık’ı geleceğe birlikte taşımayı vaat ediyor ve kıymetli hemşerilerime selam ve sevgilerimi sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.

Gökhan Binici kimdir?

24 Kasım 1982'de Kahramanmaraş İli Pazarcık İlçesinde doğdu. Baba adı Ökkeş, Anne adı Zeliha’dır. İlkokulu Kahramanmaraş Arslan Bey İlkokulunda, Orta öğrenimini Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesinde tamamladı, ardından 28 Şubat sürecinde zorunlu geçiş yaparak Lise öğrenimini Kahramanmaraş Hoca Ahmet Lisesinde tamamladı. 2005 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.  Askerlik hizmetini 2006 yılında Yedek Subay olarak Ağrı İli Patnos İlçesinde tamamladı. 

Çalışma hayatına 2006 yılında kendi özel İnşaat bürosunu kurarak başladı. Birçok projede görev aldı. Kahramanmaraş’ın ilk AVM’si olan Arnelia AVM proje ve teknik uygulama sorumlusu olarak çalıştı. 2010 yılında Türkoğlu Belediyesinde göreve başladı. Aynı yıl Kahramanmaraş İl Özel İdaresindeki sınavı kazanarak Memuriyete başladı. 2014 yılında İl Özel İdaresinin kapanmasının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde nakil oldu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığında İnşaat Mühendisi olarak çalışırken. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Memuriyet görevinden ayrılarak Ak Parti Pazarcık İlçe Belediye Başkanı Aday Adayı oldu. Halen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığında İnşaat Mühendisi olarak çalışmaktadır.31 Mart 2023 yerel seçimlerinde Ak Parti Pazarcık İlçe Belediye Başkanı Aday Adayıdır.

2009 yılında Ak Parti Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu üyesi seçildi. 2012 yılında Kahramanmaraş Sevdalıları Derneği Kurucu Başkanı olarak Kahramanmaraş için projeler hazırladı. STK’larda ve Yerel Basında çeşitli görevlerde bulundu. 2013 yılında Görme Engelliler Federasyonu Kahramanmaraş İl Temsilcisi olarak atandı. 2013 yılından beri Kahramanmaraş Adliyelerinde Bilirkişi olarak kamu hizmeti yapmaktadır. Kahramanmaraş Pazarcıklılar Derneğinde Başkan Yardımcısıdır.

Binici, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme