• Haberler
  • Teknoloji
  • İnsansız hava araçları yarışmaları, Kahramanmaraş'ta gerçekleşti

İnsansız hava araçları yarışmaları, Kahramanmaraş'ta gerçekleşti

Kahramanmaraş'ta, Türkoğlu ilçesindeki TCDD Lojistik Merkezi'nde gerçekleştirilen TEKNOFEST Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları ödül töreni, büyük bir coşkuyla kutlandı. Törene katılan Vali Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanı Ömer Kökçam, dereceye giren takımlara ödüllerini takdim etti.

2-6 Ekim tarihleri arasında Adana'da gerçekleştirilecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin (TEKNOFEST) bir parçası olarak düzenlenen bu yarışmalar, Türkiye genelinden gençlerin teknolojiye olan ilgilerini sergileme fırsatı sundu. Katılımcı öğrenciler, inovatif projeleriyle dikkat çekti ve geleceğin teknolojik gelişmelerine katkıda bulunma azimlerini gösterdi.

Vali Ünlüer, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ın bu tür büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmasının önemini vurguladı. 

Ünlüer, “TEKNOFEST yarışları kapsamında ilimizde gerçekleştirilen bu etkinlik, birçok öğrenci ve takıma ev sahipliği yaptı. Bu yarışmaların sürekli olarak Kahramanmaraş'ta düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü burada, bu ölçekte bir organizasyon için uygun bir alan mevcut” dedi.

Deprem sonrası umut verici bir etkinlik

Törenin ardından Vali Ünlüer, deprem sonrası gençlerin farklı heyecanlar yaşamasının önemine değinerek, “Deprem dışında bir şeylerin konuşulması, çocuklar için farklı bir heyecan yaratıyor. Bu tür organizasyonlar, gençlerimizin geleceğe umutla bakmalarına yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

Savunma Sanayi ve İnsansız Hava Araçları

TUSAŞ'ın Kahramanmaraş’ta yaptığı yatırımlar ve yerel sanayicilerin destekleriyle insansız hava araçlarının burada üretilmesi gibi hedeflerin altını çizen Ünlüer, bu tür etkinliklerin sanayiye ve teknolojiye büyük katkı sağladığını belirtti. 

Vali Ünlüer, “TEKNOFEST’in İnsansız Hava Araçları Yarışmaları ayağının burada yapılması, bu anlamda önemli bir katkı sağladı. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

TEKNOFEST Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları, Kahramanmaraş’ın teknoloji alanındaki potansiyelini ortaya koyarken, gençlere de geleceğe yönelik umut ve ilham kaynağı oldu. 

Konuşmaların ardından dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.
 

Bakmadan Geçme