Instagram'a getirilen erişim engeli kaldırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram'a uygulanan erişim engelinin kaldırıldığını açıkladı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak katalog suçları çerçevesinde uygulanan politikalara Instagram'ın taleplere yanıt vermemesi üzerine 2 Ağustos tarihinde erişim engeli getirilmişti.

Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı göstermesini baştan beri talep ettiklerini belirtti. 

Instagram'a yönelik erişim engeli, platformun özellikle katalog suçlar çerçevesinde taleplere yanıt vermemesi nedeniyle uygulanmıştı.

Görüşmeler sonrası anlaşma sağlandı

Instagram yetkilileri ile yürütülen görüşmeler sonucunda, özellikle katalog suçlar çerçevesinde taleplerin karşılanacağı ve kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yürütüleceği konusunda mutabakata varıldığı belirtildi. 

Bu anlaşmanın ardından, 11 Ağustos akşamı saat 21.30 itibarıyla Instagram’a uygulanan erişim engeli kaldırıldı.

Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarının Türkiye’nin ulusal güvenliği ve kamu düzenini koruma konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini vurguladı ve bu yönde gerekli adımların atılmaya devam edeceğini ifade etti.
 

Bakmadan Geçme