Irak'ın kuzeyine hava harekâtı, 25 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı, 26 Temmuz 2024 tarihinde Irak'ın kuzeyinde Gara, Kandil ve Asos bölgelerine yönelik geniş çaplı bir hava harekâtı düzenlendiğini duyurdu.

Açıklamada, operasyonun PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek, Türkiye'nin hudut güvenliğini sağlamak ve halkımıza yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakları çerçevesinde yapılan harekât kapsamında, teröristlerin barınak olarak kullandığı mağaralar, sığınaklar, depolar ve çeşitli tesislerden oluşan 25 hedefin imha edildiği bildirildi. 

Operasyon sırasında azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanıldığı ve çok sayıda teröristin etkisiz hâle getirildiği kaydedildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, harekât sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.
 

Bakmadan Geçme