İrfan Karatutlu: 'Olası bir erken seçime hazır olacağız'

Demokrasi ve Atılım (DEVA) partisi Kahramanmaraş il başkanı Dr. İrfan Karatutlu, şehirde her geçen gün vatandaşların partiye olan ilgisinin arttığını söyledi.

Haber sitemize konuşan Karatutlu, “İnşallah 4. İlçemizin atamasını yaptıktan sonra Kasım ayının sonu, Aralık ayının başı gibi il kongremizi yapmayı planlıyoruz.” dedi.

“Olası bir erken seçime hazır olacağız”

Olası bir erken seçime hazır olmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirdiklerini kaydeden Başkan Karatutlu şunları söyledi: “ Genel merkez tarafından Kahramanmaraş’ta benim başkanlığımda görevlendirilen 3 kurucu üye arkadaşla birlikte Temmuz ayının sonunda başlayan görevlendirmemiz binamızın bulunması ve tadilatların yapılması sonrasında görüşmelerimiz başlamış, yaklaşık 300’e yakın gönüllü olaraktan partimize başvuran Deva gönüllüleriyle görüşülmüş, bunlardan 40 tanesi ile il yönetimi kurucu yönetimi oluşturulmuştur. Akabinde Ekinözü ilçemize ve Türkoğlu ilçemize kurucu başkan atanmış onların kurucu üye çalışmaları bitmek üzeredir. Son olaraktan Dulkadiroğlu’nda kurucu başkanı atandı. Dolayısıyla bir veya birkaç ilçemizde görüşmelerimiz devam etmekte hızlıca onları sonlandıracağız. İlçe başkan atamaları için görüşmelerimiz büyük bir hızda devam etmekte, partimize her geçen gün başvurular artmakta Deva gönüllüleriyle istişaremiz devam etmektedir. İnşallah 4 ilçemizi tamamladıktan sonra kasım ayının sonunda aralık ayının ortalarında il kongremizi de yapmayı planlıyoruz. Üye çalışmalarımız henüz teşkilatlanma olmadığı için genel merkez tarafından online götürülmektedir. Kongre tamamlandıktan sonra yapılan üyeler il ve ilçelere verilecek, dolayısıyla üye sayımızı daha net konuşabileceğiz. Dolayısıyla erken bir genel seçime hazırlık adına öncelikle 4 ilçe ve merkezi yapıp eğer erken genel seçim olmazsa da bu süreçte diğer ilçeleri tamamlamayı planlıyoruz.” 

“STK ve siyasi partilerle iyi diyalog içerisindeyiz”

İl yönetiminin belirlenmesinin ardından STK ve siyasi parti ziyaretleri yapmaya başladıklarını kaydeden il başkanı İrfan Karatutlu, “Demokrasi ve özgürlük adına adalet adına şeffaflık adına liyakat ve ehliyetin öne çıktığı kişilerin mevcut olduğu bir yönetim tarzı adına ve yaşanabilir bir ülke ekonomik refah kapasitesinin yüksek olduğu bir ülke adına yola çıkan Deva Partisi, özellikle gençlerin ve kadınların katkısıyla büyük bir hızla teşkilatlanmasını sağlamakta milletimizin gönlünde büyük bir yer edineceği kanaat ’indeyim. Bütün deva gönüllülerini partimize çay içmeye davet ediyoruz. Kapımız ve telefonlarımız 7/24 açıktır.  Biz medeni ilişkiler içerisinde tüm siyasi partilerle bu ilişkilerimizi devam ettireceğiz. Kendilerinin de bizlerle olan ilişkilerinin de bu duruma bu hassasiyete önem gösterdiklerini düşünüyoruz. Herhangi bir partiden kötü bir davranış görmedik, hepsi bizi kutlamakta, gelmekteler biz de onları ziyaret etmekteyiz. Sivil Toplum Örgütleri ve siyasi partiler özgürdürler gönüllüdürler ve sivildirler bu çerçevede bizde bütün sivil toplum örgütleriyle irtibat kurmaya çalışacağız ve çalışıyoruz. Randevular ve gerekli bağlantılar yapıldıktan sonra ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Esnaf ziyaretleri siyasi partilerin olmazsa olmazıdır, biz de inşallah teşkilatlanmamızı tamamladıktan sonra hızla halkımızın ayağına ineceğiz. Gerek esnaf gerek ev hanımları gerek gençlerle diyalogumuzu siyasetin olmazsa olmazı yüz yüze görüşmedir. İnşallah bunların hepsini yapacağız.” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme