• Haberler
  • Ekonomi
  • İş sürekliliği ve sürdürülebilir büyüme için sigorta şart

İş sürekliliği ve sürdürülebilir büyüme için sigorta şart

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 30 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Sigorta Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Son yıllarda ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan doğal afetlerde artış gözlenmektedir. Deprem, sel, fırtına ve yangınlar neden oldukları çok sayıda can kaybının yanı sıra sosyal ve ekonomik hayatı da olumsuz yönde etkilemektedir.

Geçen yıl gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin acısı halen kalbimizdedir. Bir yandan da Covid-19 pandemisinin etkilerini yaşamaya devam ediyoruz.  Sigortacılık sisteminin çeşitli riskler için bizlere sunduğu koruma ürünleri çok büyük önem arz etmektedir. Ekonomik büyüme ve toplumsal refah için, sanayi tesisleri kurmak, yeni iş modelleri ve teknolojiler geliştirmek tek başına yeterli olmuyor. Kurulan tesislerin, elde edilen kazanımların aynı zamanda da korunması yani sürdürülebilirliğin sağlanması gerekiyor.

İş sürekliliğinin sağlanması ve sürdürülebilir büyüme için risklerimizi sigorta şirketlerine devretmeliyiz. Yani, konutlarımızı, fabrikalarımızı, iş yerlerimizi, ticari alacaklarımızı en önemlisi de hayatımızı ve sağlığımızı sigortalatmalıyız.

Tüm dünya için örnek bir uygulama olan ve DASK kurumunca sunulan zorunlu deprem sigortasının kapsamı genişletilerek zorunlu afet sigortasına (ZAS) dönüşümü sağlanıyor. 2025 yılında yürürlüğe girecek uygulama ile vatandaşlarımız depremin yanı sıra sel, orman yangını, fırtına gibi risklere karşı da koruma altına alınacak. Felaketin olumsuz etkileri çok daha hızlı şekilde bertaraf edilecek.

Birliğimiz çatısı altında Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) ve Sigorta Eksperleri İcra Komitesi (SEİK) bünyesinde örgütlenen sigorta acenteleri ve eksperler, Türkiye’deki sigorta sektörünün sağlıklı bir şekilde gelişmesine önemli katkılar sağlıyor. Zorunlu Afet Sigortası uygulama sürecinde de acente ve eksperlerimiz önemli görevler üstlenecek. Bu vesileyle yapmış oldukları başarılı çalışmalarla, sigorta sektöründeki üyelerimizin sorunlarını her ortamda gündeme taşıyarak bunların pek çoğunun çözülmesini sağlayan SAİK ve SEİK Başkanlarımızı ve Komite Üyelerimizi kutluyorum.

Birlikte çalıştığımız sigorta acentelerimiz ile sigorta eksperlerimiz başta olmak üzere, tüm sigorta sektörümüzün, çalışanların ve sigortalıların Sigorta Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlıklı, huzurlu günler diliyorum.”

Bakmadan Geçme