İSKUR, inovasyon odaklı projeler yürütüyor

Kahramanmaraş merkezli İSKUR Denim, ihracatın satışlar içindeki payını yüzde 50'ye çıkararak büyük bir başarıya imza attı. Şirket, bu oranı yüzde 70'e çıkarmayı hedefliyor. İSKUR Denim Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kurtul, Ekonomi-X Gazetesine verdiği özel röportajında Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu gibi geniş pazarlara odaklandıklarını belirtti.

Kahramanmaraş’ta 47 bin metrekarelik alana kurulu tesislerinde yılda 20 milyon metre üretim kapasitesine sahip olan İSKUR Denim, 400 kişilik bir ekiple hizmet veriyor. Şirket, geçtiğimiz yıl ihracatını yüzde 15 artırarak, toplamda yüzde 50 seviyesine ulaştırdı. Şirketin büyüme stratejisinin merkezinde çevre dostu üretim ve inovasyon yer alıyor.

İhracat hedefi: Yüzde 70

İSKUR Denim’in ihracat hedeflerine dair açıklama yapan Kurtul, "İhracat oranımızı yüzde 50 seviyelerine çıkardık ve bu oran, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. İhracatımızı yüzde 70 seviyelerine taşımayı hedefliyoruz. Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu gibi geniş bir pazara hitap ediyoruz" dedi.

Kurtul, 6 Şubat depremi sonrasında üretime hızla döndüklerini belirterek, "Deprem sonrası yatırımlarımızı kısa süreliğine askıya almak zorunda kaldık. Ancak hızlı bir toparlanma süreciyle tam kapasite üretime geçtik. Şu anda dokuma hattında ikinci bir üretim hattı kurma planlarımızı yeniden gündeme aldık. Bu yatırımla aylık üretim kapasitemizi 3,5 milyon metreye çıkarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Ekolojik üretim ve sürdürülebilirlik

İSKUR Denim, çevre dostu üretim anlayışıyla dikkat çekiyor. Kurtul, “Ekolojik üretim önceliğimiz. Yenilikçi hammadde çalışmaları, geri dönüşümlü malzemeler ve sıfır atık projeleriyle sürdürülebilirliği esas alıyoruz. Tüm makinelerimizde enerji ve su tüketimini minimuma indirme hedefiyle çalışıyoruz. Fabrika çatılarımıza kurulan güneş enerji panelleri sayesinde yeşil enerji kullanımımızı artırıyoruz” dedi.

İSKUR Denim, organik ve geri dönüştürülmüş ipliklerle ürettiği kumaşlarıyla çevre dostu üretim anlayışını yansıtıyor. Üretim süreçlerinde kullanılan malzemelerin sertifikalı olmasına özen gösteriliyor. Kurtul, "Organic, Recycle ve Rejeneratif pamuk sertifikaları alınmış ve müşteri talebine uygun olarak sertifikalı üretimler yapıyoruz. Üretimlerimizde kullanılan boya ve kimyeviler de çevre dostu sertifikalara uygun" diye ekledi.

İnovasyon ve Ar-Ge’ye yatırım

İSKUR Denim’in Ar-Ge çalışmaları, şirketin büyüme stratejisinde önemli bir yer tutuyor. 2021 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenen Ar-Ge Merkezi ile inovasyon odaklı projeler yürütülüyor. İSKUR Denim, çevre dostu ve katma değerli ürünler geliştirmek için organik ve geri dönüştürülebilir malzemelerle çalışıyor. Kurtul, 2025 yol haritasında sekiz farklı projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.

"Yenilikçi hammadde çalışmaları, ürün tasarımı ve proses geliştirme konularının yanı sıra, sürdürülebilir ve çevreci üretim konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hem çevre dostu hem de verimli bir üretim süreci için Ar-Ge faaliyetlerimize ağırlık veriyoruz" diyen Kurtul, sektörün ihtiyaçlarına hızlı yanıt verme kabiliyetleri sayesinde İSKUR Denim’in güçlü bir konumda olduğunu vurguladı.

İSKUR Denim, bu güçlü stratejilerle Kahramanmaraş’tan dünya pazarlarına ihracatını artırmayı ve sürdürülebilir üretim anlayışını daha da yaygınlaştırmayı hedefliyor.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!