İsmini dünyaya duyuran Profesörden Yedikuyular'a övgü dolu sözler

Tip 2 Diyabetin cerrahi tedavisinde ismini dünyaya duyuran başarılı cerrah Prof. Dr. Alper Çelik, 2'nci defa geldiği Kahramanmaraş'ta Yedikuyular Kayak Merkezi'nden övgüyle bahsetti.

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanlığını da yürüten Prof. Dr. Çelik, 1986 yılında Kahramanmaraş’a babasıyla birlikte geldiğini ifade ederek şehirde birçok noktayı gezdiğini söyledi.

Prof. Dr. Alper Çelik ile yaptığımız özel söyleşimizde: “11 yaşındayken babamın okul gezisi için Kahramanmaraş’a gelmiştim. Döngel Mağaralarını ve Ali Kayasını gezmiştim. Birde MADO Dondurmaları, o zaman Yaşar Pastaneleri olarak vardı. Orada Yaşar bey rahmetli olmuş. Onun elinden dondurma yemişliğim var. Hatta oğlu da Maraş Dondurmasıyla ip atlamıştı. Güzel bir şov sergilemişlerdi bize. O zaman ben çok beğenmiştim Kahramanmaraş’ı. Zaten ben İskenderunluyum. Kültürümüz ve mutfağımız birbirine çok yakın. Babam çocukken Dedemler Kahramanmaraş’ta 2 yıl kadar yaşamışlar. Bu yüzden bir nevi Kahramanmaraşlı sayılırım. Bugün buraya Yunus Kaya bey vesilesiyle geldik. Kendisi burayı çok met etti. Gerçekten anlattığı kadar da varmış.  

Kahramanmaraş aynı anda hem yazı hem kışı yaşatıyor insana

Dün kar motoruyla bir gezinti yaptık. Şu arkamda gördüğünüz tepelerden belki 25 tane daha var. Her yer benbeyaz. Ve en son tepeye kadar gitti. En son tepede nefes kesici bir manzara var. Güneyde yemyeşil ovalar burada 2-3 metre kar, Kahramanmaraş aynı anda hem yazı hem kışı yaşatıyor insana. 

20 Dakika sonra şehir merkezine inebiliyorsunuz

Kahramanmaraş’ta doğa gerçekten enfes ve burada Doğu Karadeniz’de olduğu gibi bir durum söz konusu değil. 20 Dakika sonra şehir merkezine inebiliyorsunuz. Ya da Erzurum’da Kayseri’de bir kayak merkezine gittiğinizde şehir merkezine inmeniz 1 saat, 1,5 saat hatta 2 saat süren yerler var. Burada çok güzel bir alt yapı yapılmış. Çift şerit gidiş geliş yol yapılmış. İnsanların konaklayabileceği bungalov evleri yapılmış, yemek yiyebileceğiniz nezih restoranlar yapılmış. 

Burası bir kış sporları köyüne dönüştürülmeli

Ben şahsi görüşüm burada sağlık turizmi yerine spor turizmi daha uygun olabilir. Yani kış döneminde profesyonel atletleri, maratoncuları, boksörleri buraya getirebilirler. Çünkü bu insanların yüksek irtifalarda antrenman yapmaya ihtiyaçları var. Bu insanlar başka yerlere gidiyorlar. Mesela Avrupa’daki profesyonel atletlerin çoğu Bulgaristan’a Romanya’ya gidiyor. Burada o sporculara çok daha cazip fırsatlar sunulabilir. Bence burası uluslararası arenada mücadele eden profesyonel sporcuların kondisyonlarını arttıracağı bir yer olmalı. Çok güzel bir kayak pisti var. Buraya çok ciddi bir yatırım yapılmış.

Bu yatırımların buraya geri dönmesinin yolu bence profesyonel sporcuların burada antrenman yapmaları. Çünkü profesyonel sporcular aynı zamanda sosyal medyayı çok iyi kullanıyorlar. Hepsi genç. Eğer profesyonel sporculara siz yatırım yaparsanız siz değil onlar sizi arayacaktır yer var mı diye? O yüzden burası bir kış sporları köyüne dönüştürülmeli. Yatırımları bu yönde yapmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Burası hala Anadolu’nun misafirperver ruhunu taşıyan bir kent

Kahramanmaraş çok güzel bir yer. Buraya gelmeyi düşünenler hemen çıkıp gelsinler. Buranın tadını çıkarsınlar. Burada olay sadece doğa değil. İçtenlik var, güler yüzlü insanlar var, misafirperverlik var. Gittiğiniz hiçbir yerde insanlar sizi sevgiyle karşılamayacaklar. Her yerde size müşteri gözüyle bakacaklar ama burası öyle değil. Burası hala Anadolu’nun misafirperver ruhunu taşıyan bir kent.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!