İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy anıldı

Kahramanmaraş'ta düzenlenen programla İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle Atatürk Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa katıldı.
 
Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Vali Ünlüer’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu,  Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr Fatih Çelikkaya, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda, Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Yaşar, günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını yaptı.
 
Mehmet Akif Ersoy adlı sinevizyon gösterimi ile devam eden programda, okul öğrencisi tarafından Mehmet Akif Ersoy’dan “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini okudu.
 
Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin İstiklal Marşı Oratoryosu ile devam eden programda, öğrenci korosunun Mehmet Akif Ersoy’dan bestelenen şiirler okunması ardından program sona erdi.
 

Bakmadan Geçme