İyilikte payınız olsun!

İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki Kurban organizasyonunu, 'İyilikte Payınız Olsun' sloganıyla Türkiye ile birlikte 90 ülke ve bölgede gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyor.

İyilikte payınız olsun programı ile ilgili bilgi veren İHH İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Yusuf Bülbül: “1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle kurban projesini Türkiye’de ilk defa gerçekleştiren yardım kuruluşu olmanın verdiği tecrübe ve mutlulukla, 27 yıldır yüzlerce ülkeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıyoruz hamdolsun.

 

İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli yurt içinde ve yurt dışında tek fiyat olarak 850 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH'ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilecek.

 

İHH olarak geçen yıl toplamda 56 bin 931 hisseyi 2 milyondan fazla muhtaca ulaştırdık. Bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyoruz inşallah.

 

Neler yapılacak?

 

Bu yıl da kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılacak İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek.

 

İHH ekipleri yollara düşecek

 

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, hayırseverlerin kurbanlarını kesip muhtaçlara ulaştırmak için yollara düşecek. Kimisi saatlerce uçak yolculuğu yapacak, kimisi doğru dürüst yolu bile olmayan bölgelerde zor şartlar altında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Gittikleri bölgelerde İHH ekipleri, her şeye rağmen kendilerine emanet edilen kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

 

Kahramanmaraş İHH’dan da İç yardımlardan ve Arama Kurtarma Biriminden sorumlu yönetim kurulu üyemiz Mehmet Arık Tacikistan’a gidecek ve oradaki ihtiyaç sahiplerine kurbanlarımızı ulaştıracak inşallah.

 

Kardeşlik duyguları güçlenecek

 

İHH İnsani Yardım Vakfı, kurban hisselerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken toplumlar arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak ve insanlara umut ışığı olabilmek için bölge insanlarını sevgiyle kucaklıyor. İHH, bağışçılarının vekâlet yoluyla bağışladıkları kurbanları dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara ulaştırmasıyla birlikte, Müslümanlar arasındaki kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmeyi hedefliyor.

 

Kurban sadece et paylaşmak değil, gönül köprüleri de kurmaktır.

 

2018 yılında Filipinler’e yapılan ziyaretlerden birinde köy camisinin imamı Archil Hoca İHH gönüllüsü Mehmet Özdamar’a şöyle demiş; “Altı yıldır buraya sadece İHH geliyor. Köydeki Hristiyanlar samimiyetinizden etkilenip Müslüman oluyor. Bugüne kadar yedi yüz kişi Müslüman oldu.” dedi. Anladık ki Kurban sadece et paylaşmak değil, gönül köprüleri de kurmaktır.

 

Kurbanlıkla ilk kez tanışan yetim çocuklar

 

Kahramanmaraş İHH olarak da 10 yıldır Kahramanmaraş’ta yaşayan ve dernek tarafından düzenli olarak desteklenen yoksul ve yetim ailelerden bugüne kadar hiç kurban kesemeyen ailelere Bayram sevincini yaşatabilmek adına her Kurban Bayramında canlı kurbanlıklar hediye ediyoruz. Proje ile bağış severlerin,  kesecekleri kurbanları vekâlet yoluyla hiç kurban kesemeyen yoksul ve yetim bir aileye bağışlaması hedefleniyor. Dernek gönüllüleri tarafından sürpriz olarak hediye edilen canlı kurbanlıklar özellikle çocukları çok mutlu ediyor. Bunu yetim çocuklardan gelen samimi mektuplardan anlıyoruz. Çocuklardan gelen mektuplardan biri şöyle:

“…Bir gün bayram arifesiydi. Ekonomik sıkıntılardan dolayı kurbanlık alamamıştık. Ben camiye dua etmeye gittim. Eve geliyordum üzüntülü bir şekilde. Bir de baktım ki, evin önünde İHH gönüllüleri ve yanlarında bir koyun. Ben o kadar sevindim ki, sanki koyuna sarılıp öpecektim…”

 

Kriz bölgelerine öncelik verilecek

 

Vakfın kurban organizasyonunda öncelik mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere verilecek. Bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Yemen, Bangladeş, Arakan ve Doğu Türkistan ön planda tutulacak.

 

Kurbanlıklar nasıl kesiliyor?

 

-Kurbanlıklar İHH görevlilerince kesim yapılacak olan ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır.

 

-Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir.

 

-Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır.

 

-Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir.

 

VEKÂLETLE KURBAN KESİTRMEK İSTEYEN BAĞIŞÇILARIMIZ:

 

Vekalet vermek isteyen bağışçılarımız, Kahramanmaraş İHH dernek merkezimize gelerek elden ya da 0 344 225 25 91 ve 0 541 242 15 96 numaralı telefon numaralarından detaylı bilgi alınarak vekaletlerini verebilirler” ifadelerine yer verdi.

 

 

IBAN NUMALARIMIZ:

 

KAHRAMANMARAŞ İNSANİ YARDIM DERNEĞİ

 

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI KAHRAMANMARAŞ

 

TR33 0020 5000 0008 9221 6000 01

 

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI K.MARAŞ

 

IBAN:TR12 0020 3000 0054 2643 0000 01

 

90 ülke ve bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız

 

Balkanlar: Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Sırbi̇stan (Sancak ve Preşova), Karadağ ve Romanya.

 

Afrika: Çad (Çad, Orta Afri̇kalı mülteciler ve Nijeryali mülteciler), Kamerun (Kamerun ve Orta Afrikali mülteciler), Gana, Mali, Ni̇jer, Senegal, Benin, Si̇erra Leone, Liberya, Togo, Burundi, Etiyopya (Etiyopya ve Ogaden), Güney Afrika, Güney Sudan, Kenya (Kenya ve Mombasa), Swaziland, Malavi, Mozambik, Ruanda, Somali, Sudan (Darfur, Hartum ve Kesele), Tanzanya, Uganda ve Zimbabve.

 

Asya: Bangladeş (Bangladeş ve Arakanlı mülteciler), Hi̇ndistan, (Hindistan, Jammu Keşmir, Kerala ve Assam), Pakistan (Pakistan ve Keşmir), Nepal, Sri Lanka, Myanmar (Burma ve Arakan), Vietnam, Tayland (Patani), Endonezya (Açe ve Palu),  Bangsamoro, Kamboçya ve Doğu Türkistan.

 

Ortadoğu: Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Irak (Musul, Bağdat ve Kerkük),  Lübnan (Filistinli mülteciler ve Suriyeli mülteciler), Ürdün (Suriyeli mülteciler),  Suri̇ye, Yemen, Mısır ve Tunus.

 

Orta Asya ve Kafkasya:Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Moğolistan, Azerbaycan (Azerbeycan, Ahıska ve Çeçenistanlı mülteciler), Gürcistan (Çeçen Mülteciler ve Acara), Rusya (Adıgey, Osetya, Karaçay-Çerkes, Kabarday-Balkar, Dağıstan, İnguşetya, Abhazya ve Çeçenistan).

 

Amerika: Kolombiya ve Venezuela.

Bakmadan Geçme