Kahramanmaraş'a deprem sonrası ilk temel atılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 10 'Kahramanmaraş Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kentte görev yapan gazeteciler ile bir araya gelen Başkan Güngör, yarın kent merkezinde ilk temelin atılacağını duyurdu.

Başkan Güngör açıklamasında: “Burası hem Azerbaycan caddemiz hem Trabzon caddemiz hem belediyemizin yanı hükümet caddemiz. Şehrimizin yıkımın en fazla olduğu ama tabii ki hikayemizin burada tarihimizin, ticaretimizin olduğu bir mekan. Tabii ki yaşadığımız bu Afet sonrasında devletimiz, milletimiz yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu süre içerisinde zemin etüt çalışmalarımız biliyorsunuz devam edin. Kapsamlı bir zemin etüdü çalışması yapıldı. Bu şunun için önemliydi. Şehrimizin yeniden imar ve inşası için zeminimizin nasıl olduğunu ortaya koymamız gerekiyordu. Bu ortaya konduktan sonra da planlama ve kentsel tasarım çalışmalarının başlatılması öngörülmüştü. Bugün gördüğünüz gibi burada bir çalışma yapılıyor. Şehrimizin merkezinde gerçekten Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlıklarımız, tüm kurum ve kuruluşlarımız bu deprem bölgesinde yoğun bir çalışma yapıyor. Bir taraftan konutlarımız yükseliyor. Bir taraftan köy evlerimizi bitirip teslim ediyoruz. Bir kısmının temelli atılıyor. Bir kısmı bitmek üzere. Yoğun bir çalışma var. 

Bu alanda da Kahramanmaraş merkezimizde şehrimizin merkezinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, TOKİ'miz, emlak konutumuz ve paydaş kuruluşlarımız yoğun bir çalışma yürüterek bu alanda bir kentsel tasarım çalışması yapılıyor. Bu çalışmanın da etaplar halinde uygulaması devam ediyor. Ben buradan Sayın Bakanımıza tüm bakanlık çalışanlarımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ilk temeli atıyor 

Burada zemin etütleri ve depremden sonraki Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, bakanlıklarımızın yaklaşımı ortak ortaya çıkan fikir neticesinde bilim adamlarının ortaya koyduğu raporlar çerçevesinde bu bölgede zemin artı üç, zemin artı beş şekliyle bir yapılaşma gerçekleşiyor. Yarın da Çevre Şehircilik ve iklim değişikliği bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki Bey'in katılımlarıyla burada Temel atma töreni gerçekleştirmiş olacak. Saat 13.00 yapılacak bu törene bütün Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizi bekliyoruz. 

Yapı stokumuzda önemli hasarlar meydana geldi. Kahramanmaraş'ı yeniden imar ve inşasını yapmıyoruz. Yeni Kahramanmaraş'ın inşasını yapıyoruz. Çünkü yaşadığımız süreç bize birçok önümüze yapmamız gereken hedefler koydu. Biz buralardan çeşitli tecrübeler edindik. İnşallah bu alanı bakanlığımızın desteğiyle yeniden imar ve inşasını gerçekleştirmiş olacağız.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme