Kahramanmaraş'a kazandırılan 1 Milyar TL'lik anlaşmayı, Başkan Erdoğan imzaladı

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş kamuoyu ile paylaşılan 1 Milyar TL'lik İller Bankası - AB Hibe Kredi anlaşması Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile onaylandı.

Kahramanmaraş genelinde inşa edilecek altyapı ve çevre yatırımları için 1 Milyar TL’lik kaynak müjdesini Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, müjdelemişti.

İller Bankası ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması İmza Töreni'ne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouamé, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Türkiye Direktörü Serge Snrech, İLBANK Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük ile belediye başkanlarının da yer aldığı programda Kahramanmaraş’ı da kapsayan şehirler için finansal anlaşmalar imzalandığını duyurmuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş İl Başkanlığı twetter hesabından yapılan açıklamada: “1 Milyar TL’lik İller Bankası - AB Hibe Kredi anlaşması Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile onaylandı. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kahraman hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.
 

Bakmadan Geçme