Kahramanmaraş Ahilik Hareketi Derneği, Ünal Ünaldı'yı gençlerle buluşturdu

Kahramanmaraş Ahilik Hareketi Derneği, Tüm Oto Servisleri Federasyonu (TOSEF) eski Başkanı ve RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı'yı konuk etti. Genç İş İnsanı Ünaldı, Dulkadiroğlu Gençlik Merkezinde düzenlenen programda, kariyer yolculuğunu ve iş hayatında edindiği deneyimlerini gençlerle paylaştı.

Programın açılış konuşmasını, Kahramanmaraş Ahilik Hareketi Derneği Başkanı Kadir Can Şentürk yaptı. Şentürk, konuşmasında derneğin kuruluş amacını ve ahilik hareketinin tarihsel önemini vurguladı.

Kadir Can Şentürk yaptığı açılış konuşmasında, “Derneğimizi kurarken karşılık beklemeden, makam ve sıfatları önemsemeden bulunduğumuz memlekete ve doğduğumuz topraklara hizmet etme amacıyla yola çıktık. Yola çıktığımızda yanımızda bize inanan arkadaşlarımız ve hizmet sevdamız vardı. İnandığımız değerler uğrunda yaşamak adına ahilik hareketini kurduk.

Kelime manası akı yani kardeş demek olan ahilik 1171 yılında dünyaya gelen Şeyh Mahmut Nasurittin'in Kırşehirden dünyaya yayılan ışığıdır. 12. yüzyılda Avrupa ortaçağ karanlığını yaşarken 32 farklı sanat ve zanaat dalını örgütleyerek Anadolu’nun Türkleşme ve İslamlaşmasında çok ciddi emekleri olmuştur. Kadının yerinin köleden öteye geçemediği günlerde dünyadaki il kadın teşkilatını kurarak kadınlarımızın hem sosyal hem de ekonomik hayata katılmasında büyük bir rol oynamıştır.

Pabucun dama atılması müessesi ile ehil olmayan esnafın sistemden ve ticaretten uzaklaştırılması sağlanmış, toplam kalite yönetimi ile literatürümüze giren denetimin 12. yüzyılda tatbiki sağlanmıştır. Orta sandığı uygulaması ile paylaşmanın ihtiyaç uzatmanın, kooperatifçilik sahibine el sigortacılığın, küresel finansal sistemin temelleri atılmıştır.

Yamaklık, çıraklık, kalfalık ve ustalık öğretileriyle usta-çırak ilişkisinin ve mesleğin önemini bir kez daha arttırmış ve Osmanlıya sirayet ederek günümüze gelmiştir. Video çekerken de belirttiğim gibi bizler derin bir kültür irfanından beslenmiş büyük ve köklü bir milletin evlatlarıyız. Derin tarihimizin bize yüklediği mesuliyetin bilinciyle gücümüz nispetinde çalışarak önce çevremizi daha sonra sokağımızı, mahallemizi ve ilçemizi düzelteceğiz, ahilik müessesi fertten topluma nüfus edene kadar; yılmadan yıkılmadan çalışacağız. Yeise düşmeden, karamsarlığa düşmeden, iman varsa imkanda vardır. Anlayışıyla atalarımızdan aldığımız güçle yarınlara bakacağız.” İfadelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından sahneye davet edilen iş insanı Ünal Ünaldı, tecrübeleri gençlerle paylaştı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Ünal Ünaldı, otomotiv sektöründeki başarı hikayesini ve kariyerinde karşılaştığı zorlukları nasıl aştığını anlattı. Ünaldı, iş hayatına atılmak isteyen gençlere değerli tavsiyelerde bulunarak, onların sorularını yanıtladı. Özellikle gençlerin, iş dünyasında başarılı olabilmek için azim ve kararlılıkla çalışmaları gerektiğini vurguladı.
 

Bakmadan Geçme