Kahramanmaraş Barosu, kuruluşunun 75'inci yıl dönümünü kutladı

Kahramanmaraş Barosu'nun 75. kuruluş yıl dönümü ve 2024-2025 adli yıl açılışı, Av. Mehmet Ali Kısakürek Konferans Salonu'nda düzenlenen bir törenle kutlandı. Tören kapsamında, meslekte 25, 30, 35, 40 ve 50. yıllarını dolduran avukatlar ile 2018-2024 tarihleri arasında Baro Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulları ile Türkiye Barolar Birliği Delegeliği görevlerini üstlenen avukatlara plaket takdim edildi.

Tören, İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. 

Ardından, Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 

Gül, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin yol açtığı acıları hatırlatarak kaybedilen vatandaşları ve meslektaşları rahmetle andı. 

Ayrıca, Kahramanmaraş Barosu'nun 75. kuruluş yıl dönümünü ve yeni adli yılı kutlayan Başkan Gül, "Yeni adli yılın milletimiz ve ülkemiz için adil ve hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyorum," diyerek sözlerine devam etti. 

Başkan Gül, konuşmasında, uzun yıllar meslek hayatında yer alan avukatları tebrik ederek, hukukun üstünlüğü mücadelesinde emeği geçen tüm meslektaşlarına teşekkür etti.

Plaket töreninde, Baro'ya ve hukuka uzun yıllar hizmet etmiş avukatlara, Başkan Gül tarafından şükran plaketi sunuldu. Meslekte 25, 30, 35, 40 ve 50 yılını tamamlayan avukatların yanı sıra, Kahramanmaraş Barosu'nun Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulları'nda ve Türkiye Barolar Birliği Delegeliği'nde görev yapan isimler de onurlandırıldı.

Tören sonunda Baro Başkan Yardımcısı Av. Neval Oturakçı Tanrıverdi, Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül’e görev süresi boyunca yaptığı özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek kendisine de bir plaket takdim etti.
 

Bakmadan Geçme