Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, pilot belediye seçildi

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Japonya Uluslararası İş birliği Ajansı (JICA) ile ortak yürütülen Yerelde Afet Risk Azaltma ve Atık Yönetimi Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında üçüncüsü düzenlenen ortak koordinasyon komite toplantısı Birliğin ana hizmet binasında gerçekleştirildi. Toplantıda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi pilot belediye olarak seçildi.

JICA, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantı TBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan’ın açılış konuşması ile başladı.

Özellikle Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından, afet yönetimi ve dirençlilik konularının büyük bir önem kazandığını belirten Arslan, bu sebeple TBB olarak Deprem Araştırma Komisyonu kurulduğunu ifade etti. 

Arslan, “Dirençlilik bizim en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Bizde bu çerçevede bir deprem araştırma komisyonu oluşturduk. Maraş’ta yaptığımız çalışmalarda da JICA’nın yürüttüğü projeleri alanda gözlemleme fırsatı bulduk. Şu an ki projeyle de zaten amaçlarımızdan bir tanesi kentsel planlama ve sismik güçlendirme konusu.” dedi.

Yerel düzeyde iyi bir afet yönetim mekanizmasının oluşturulmasının önemine vurgu yapan Arslan, “Projeyi son derece önemsiyoruz ve bir paydaşı olmaktan, belediyelerimize aracılık etmekten son derece mutluyuz. Özellikle afet yönetiminde kapasitenin arttırılması konusunda bu projenin ne kadar önemli katkılar verdiğinin farkındayız. Son derece önemli bir paydaş olarak sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerinde bulundu.

Toplantıda projenin yeniden yapılanma planlaması, sismik güçlendirme ve afet atık yönetimi bileşenlerine yönelik faaliyetlerin ilerleme durumları ve gelecek faaliyetlere yönelik süreçler ele alındı.

Pilot Belediye Kahramanmaraş

6 Şubat 2023'te yaşanan yıkıcı depremlerin ardından, proje çerçevesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi pilot belediye olarak seçildi. Afete dayanıklı bir toplumun geliştirilmesi için Kahramanmaraş’a teknik destek sağlanarak projelerin sorunsuz uygulanması için faaliyetler devam ediyor.
 

Bakmadan Geçme