Kahramanmaraş Emniyetine 63 yeni araç tahsis edildi

Kahramanmaraş'ta iş insanları ve bakanlığın desteğiyle tahsis edilen 63 polis aracı, İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Araçların teslim töreni, emniyet müdürlüğü bahçesinde düzenlendi.

Kahramanmaraş- 21 Ekim 2024- Törene Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, şehir protokolü ve yerel iş insanları katıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, “Bu araçlarla beraber ilimizdeki suç ve suçlu ile mücadele noktasında inşallah daha güzel adımlar atacağız. Bu desteğin sağlanması noktasında iş adamlarımızın duyarlılığı, iş adamlarımızın bir araya gelip böyle bir teklifin onlardan gelmesi bizim için çok manidardı. Biz emniyet teşkilatı olarak ilimizdeki hizmet araçlarımızın bir kısmı 10 yaşın üstüydü. Şu andaki yeni araçlarımızla beraber 10 yaşın üstü aracımız kalmamış oldu. Onların hepsini yeniledik. Artı 62 ekip ilave çıkartmış olduk göreve.” dedi. 

Vali Mükerrem Ünlüer, “Biz bundan sonra emniyetimizden şunu bekliyoruz. Polisimiz gerek trafik olarak gerekse asayiş olarak daha fazla görünür olmasını istiyoruz. Gece, gündüz her yerde, yani vatandaşımız diyecek ki poliste bir değişiklik oldu. Jandarmada bir değişiklik oldu. Daha fazla asayişten ve trafikte etkindiler. Biz bunu kendilerinden bekliyoruz.” Dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Arabalar ve diğer desteklerle yardımını esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Araç desteğinde bulunan iş insanlarına plaket ve belgeleri takdim edildi.

Program, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın yaptığı dua ve kesilen kurbanın ardından sona erdi. Araçları teslim alan polis ekipleri, şehir turu gerçekleştirerek yeni araçlarını tanıttı.

Bu destekle birlikte, Kahramanmaraş'taki güvenlik hizmetlerinin daha da güçlenmesi hedefleniyor.
 

Bakmadan Geçme