Kahramanmaraş Genç MÜSİAD kamuoyuna tanıtıldı!

Kahramanmaraş'ta Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Üst Kurul Başkanları Ahmet Şekerli, Oktay Dede ve Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal'ın katılımıyla MÜSİAD üye istişare ve Genç MÜSİAD tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kervan Han’da düzenlenen toplantıya MÜSİAD üyeleri katıldı.

 

Programda konuşan Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal: “Bizler, Genç MÜSİAD olarak MÜSİAD’ın izinden, bizlere göstermiş olduğu doğrultuda emin adımlarla ilerliyoruz. MÜSİAD’ımız, 99’ların başından itibaren elinden gelenin fazlasını göstermiş ve ülkenin en önemli ve etkin STK’sı olmuştur. Birçok kazanımlar elde etmiştir ve bu kazanımları da yaşatmak için 2002 yılında Genç MÜSİAD’ın tohumlarını atmıştır. Bugün o atılan tohumlar yeşermiş, MÜSİAD’ın gölgesi altında güçlü bir ağaç olmuştur. Şimdi bu ağacın altında binlerce üye, 50’yi aşkın şube, 20’yi aşkın yurt dışı şubeyle vatanına ve milletine hizmet etmektedir.”Dedi.

 

 

“Aygün, başkanlığında güzel bir yönetim oluştu”

 

Genç MÜSİAD Kahramanmaraş şube başkanı Fatih Aygün hakkında övgüler yapan Akbal şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde başlayan Barış Pınarı Harekatı’nda askerlerimizin bir görevi var. Vatanımıza hizmet ve vatanımız uğrunda canlarını siper etmek. Allah onlardan razı olsun. Tabi geride kalan bizlerin de bir görevi var. Bizler, gençler olarak büyüklerimizin getirdiği güçle birçok ülkenin karşı çıkmasına rağmen sınırlarımızı koruyacak kudrete sahibiz. Genç MÜSİAD olarak bu kazanımları koruyup, çok daha iyi hizmet etmek zorunda olduğumuzun da bilincindeyiz. Çok çalışmalıyız. Uluslararası alanda BM Sözleşmesi’nin bizlere tanıdığı meşru müdafaa hakkı var. Bu meşru müdafaa hakkının içerisinde bir de önleyici meşru müdafaa hakkı denen bir husus var. Artık gelen saldırılar bu sınırı da aşmış, meşru müdafaa hakkımızı da kullanarak sınırları aşmışız ama ne yazık ki birçok devlet bizim karşımızda yer almış. Bu devletlere uyan küçük devletler de onların ekonomik baskısı nedeniyle peşinden gitmek durumunda kalmış. Bizler MÜSİAD’ın gençlik oluşumu olarak bu ekonomi alanında yapacağımız çalışmalarla tıpkı askerlerimizin siperde can siperane çatıştığı, vatanı koruğu gibi bizlerin de görevi kendi iş alanlarımızda en başarılı şekilde vatanımıza hizmet etmektir. Kahramanmaraş’ta Fatih Aygün başkanlığında güzel bir yönetim olduğu için böyle bir lansman yapmak zaruriyet haline geldi. Marifet iltifata tabidir dedik, kendilerine iltifat etmeye geldik. Rabbim çıkmış oldukları bu yolda kendilerini muzaffer etsin.”

 

Bakmadan Geçme