• Haberler
  • Gündem
  • Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman için yeni karar

Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman için yeni karar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman için yeni karar alındığını duyurdu.

Elazığ toplu açılış ve atık su arıtma tesisi temel atma töreninde konuşan Bakan Özhaseki: “Bir taraftan bir karar daha aldık. Şehirlerimizin merkezlerini de biz yapıyoruz. Hatay'ın da, Kahramanmaraş'ın da Adıyaman Malatya'nın da şehir merkezlerini bakanlık olarak girip biz yapacağız. Çünkü o merkezler herkesin belki de iftihar edeceği, kartpostallara konu olan veya insanların buluşma yeri olarak ortaya çıkacak olan bir manzara arz ediyor. Oralardaki yapıları istiyoruz ki düzgün çıksın. Kimlikli bin Ortaya çıksın ve sonra da çeperlerde yapılacak olan diğer binalar onları örnek olarak yapsınlar. Örnek alarak yapsınlar istiyoruz. Bunun içindir ki burada da biz elimizden geleni inşallah o şehirlerimiz için kullanmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Yapı denetim ücretlerine kadar biz ödeyeceğiz

Yerinde dönüşümle ilgili konuşan Özhaseki: “Biz yeni bir formül başlattık. Yerinde dönüşüm diye. Burada eğer vatandaşlarımız derlerse ki köy konutları için çok daha kolay. Ben evet köyümdeki konutumu yaparım. Onlara bir taraftan hibe, bir taraftan da kredi vererek evlerini yapmalarını sağlayacağız. Bizim devam edecek. Bu büyük bir imkan. Bu imkandan istifade etmek lazım. Bunun içindir ki zaten vatandaşlarımız durmadan müracaat ediyorlar. Ben bugün gelirken baktım şimdi. Yüz seksen bine yakın evet biz yerinde dönüştürürüz. Siz bir an önce yeter ki bizi destekleyin. Eğer isterlerse müteahhitlerde katlı yapacakları zaman anlaşma için tip sözleşmeler vereceğiz. Eğer istiyorlarsa hazır çözüm projeler de vereceğiz. Yüz metrelik, yüz yirmi metrelik, yüz elli metrelik statiği, betonarmesi, makinesi, elektriği çözümlenmiş bir vaziyette projeler de vereceğiz. Harç, pul, damga vergisi falan da istemiyoruz. Yapı denetim firmalarına giderek ayrıca masraf O işi de biz üstleniyoruz. Yapı denetim firmalarının parasını biz ödeyeceğiz.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme