Kahramanmaraş için kar yağışı uyarısı

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı doğrultusunda, il genelinde devam eden yağmurun öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceğini duyurdu.

Merkez ilçeler Onikişubat ve Dulkadiroğlu için kar yağışı uyarısı yapılan bölgede, vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerektiği belirtildi. Vali Ünlüer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Lütfen dikkatli olalım, tedbiri elden bırakmayalım." ifadelerine yer verdi.

Meteoroloji Müdürlüğü tarafından alınan bilgilere göre, kar yağışının yer yer etkili olması bekleniyor. Bu nedenle, özellikle sürücülerin kar lastiği kullanmaları, trafikte daha dikkatli olmaları ve mümkünse dışarı çıkmamaları önerilmektedir.

Vatandaşların evlerinde ve araçlarında kar yağışına karşı gerekli önlemleri alarak, kış koşullarına uygun şekilde hazırlıklı olmaları önem arz etmektedir. Belediye ekipleri de olası olumsuzluklara karşı hazır bir şekilde beklemekte ve gerekli müdahaleleri yapmaya hazır durumda bulunmaktadır.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: “Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgilere göre #Kahramanmaraş’ta il genelinde bölge bölge devam eden yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışlarının öğle saatlerinde merkez ilçelerimizde de yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasını beklemekteyiz.  Lütfen dikkatli olalım, tedbiri elden bırakmayalım.” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme