Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesi, 16 Nisan 2025 sabah saatlerinde meydana gelen depremle sarsıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 05.04’te meydana gelen depremin büyüklüğü 4,1 olarak ölçüldü. Yerin 6.98 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntının merkez üssü, Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesi olarak kaydedildi.

Depremin ardından bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirilirken, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Nurhak İlçemizde 4,1 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.” İfadelerine yer verdi.

AFAD ve yerel yönetim ekipleri bölgede saha çalışmalarını sürdürürken, uzmanlar ise artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!