• Haberler
  • Kahramanmaraş
  • Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi esnafına müjde! 1,5 Milyon TL hibe ve kredi imkanı

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi esnafına müjde! 1,5 Milyon TL hibe ve kredi imkanı

Kahramanmaraş'ın ekonomisine ve ticaretine önemli katkılar sunan Küçük Sanayi Sitesi esnafına yönelik önemli bir destek adımı atıldı. Sanayi sitesinde faaliyet gösteren esnafların işlerini daha da geliştirmeleri ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaları amacıyla toplamda 1,5 milyon TL'lik finansal destek paketi duyuruldu. Bu paketin 750 bin TL'si hibe, 750 bin TL'si ise uygun koşullarla sağlanacak kredi olarak sunulacak.

Bu destek paketi, yeni iş yerlerinin yapımı için önemli bir fırsat sunuyor. 750 bin TL hibe desteği, iş yeri sahiplerinin geri ödemesiz olarak faydalanabilecekleri bir kaynakken, 750 bin TL kredi, uzun vadeli ve düşük faiz oranlarıyla sunulacak. 

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Müjdat Bayazıt ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Bakan Kurum, esnafların taleplerini dinledi. Bakan Kurum, burada verdiği müjdeyle esnaflara 750 bin TL'si hibe, 750 bin TL’si ise uygun koşullarla sağlanacak kredi sunulacağını duyurdu.

Ekonomik canlanmanın yeni dönemi

Bu finansal destek, esnafın ticari faaliyetlerine hız kazandırırken, şehrin genel ekonomisine de olumlu bir etki yapması bekleniyor. Küçük Sanayi Sitesi esnafının, Kahramanmaraş’ın ticaret hacmini genişletmeleri amaçlanıyor. Depremden etkilenen bölgede sağlanan bu gibi desteklerin, bölgenin yeniden canlanmasına ve uzun vadeli ekonomik kalkınmanın sağlanmasına önemli katkılar sunacağı düşünülüyor.

Maddi manevi tüm imkanlarımızla yanlarındayız

Bakan Kurum, “Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız Kahramanmaraş Karma Sanayi Sitesi'nin oluşturduğu istihdamla şehrimiz için çok önemli bir site olduğundan bahsediyorlar. Yeni dükkan maliyetinin ortalama 1,5-2 milyon TL civarında olduğu ve bu maliyet karşısında 400 bin TL hibe, 400 bin TL kredi verildiğini ve bunun da yeterli olmadığını söylüyorlar. Bakanlığımız bu konuda 750 bin TL hibe, 750 bin TL kredi desteğini inşallah burada Büyükşehir Belediyemizle birlikte esnafımıza verecek” dedi.

Bu desteğin 100 metrekarelik bir iş yeri için geçerli olacağını ifade eden Bakan Kurum, şunları söyledi: "Kooperatifimizle birlikte talep eden vatandaşlarımızla projelerini, metrekarelerini çalışacağız. Bu kapsamda 100 metrekare dükkan için konuşuyoruz bunu. 100 metrekare dükkanın da maliyetinin yaklaşık 2 milyon TL civarında olacağını düşündüğümüzde 750’si hibe, 750’si Bakanlığımızın yine kredi imkanlarıyla yapılmış olacak. Ödeme takvimini de yayacağız. İsteyen imkanı varsa peşin öder isteyen vadeli öder. Sizden gelen talepleri alacağız. O talepler çerçevesinde projelendireceğiz. Sonra da etap etap projemize başlayacağız. İstiyoruz ki sanayi sitemiz istihdama ve üretime katma değer sağlasın. İş yerleri daha sağlam olsun. Esnafımız daha güvenli bir alanda çalışsın.  Şimdiden hayırlı uğurlu olsun."

Başkan Bayazıt’tan Bakan Kurum’a teşekkür

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi’ne sağlanan 1.5 milyon TL'lik destek paketi sonrasında, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Müjdat Bayazıt, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a teşekkürlerini iletti. Bayazıt, bu desteklerin esnaf için büyük bir rahatlama ve motivasyon kaynağı olduğunu belirterek, özellikle deprem sonrası toparlanma sürecinde verilen hibeler ve kredilerin bölge ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını vurguladı.

Müjdat Bayazıt yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi olarak Bakanımız Murat Kurum’a ve ekibine, sağladıkları bu değerli destek için esnafımız adına teşekkür ediyoruz. Esnafımız, bu zor dönemde verilen maddi yardımlarla yeni iş yerlerini kurabilecek ve faaliyetlerine daha güçlü bir şekilde devam edebilecek. 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi, bölgemiz için can suyu olacak. Esnafımızın yeniden ayağa kalkmasına büyük katkı sunacak bu adım için Bakanımıza minnettarız" dedi.
 

Bakmadan Geçme