Kahramanmaraş, Mehmet Balduk'a veda etti

Dün geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) eski Başkanı, İş İnsanı Mehmet Balduk, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Mehmet Balduk, son yolculuğuna uğurlanmadan önce Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda veda töreni düzenlendi.

KMTSO’da düzenlenen törene kızı Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, Oğlu Emre Balduk’un yanı sıra TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, KASİAD Başkanı Mikail Utlu, KAGEGİK Başkanı Aykut Balcıoğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, STK temsilcileri, iş dünyasının temsilcileri ve sevenleri katıldı.

Sevgili dostum sözleriyle konuşmasına başlayana KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu: “95 yılında oda seçimleriyle birlikte çok yakın mesai yaptığım, yol arkadaşım, sırdaşım, vefa dostum, abim. Ömrünü Kahramanmaraş’a adamış bir insan. En verimli çağında buraya gelmeyi tercih etti. Evine gitmek yerine bizle beraber olmayı tercih etti. Bizim onda bir hakkımız var mı bilmiyorum. Ne zaman duraksasak, ne zaman takılsak kolumuza girdi yürüyün dedi. Ben sizlerin de adına hakkımızı helal ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Başcıoğlu, konuşmasında göz yaşlarına hakim olmadı. 

Mehmet Balduk’un kızı Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, ayakta durmakta güçlük çekti.

Daha sonra konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir: “Bugün şehrimizin yetiştirdiği iki değerli ismi; Ali Sezal ve Mehmet Balduk ağabeyimizi yolcu ediyoruz. Mehmet Balduk ağabeyimiz, bu şehrin insanlarına hem ufuk açtı hem yol gösterdi. Dün rahmetli olduğu haberini alınca yanımda fabrikasında işçi olarak çalışan bir kardeşimiz var. Olduğu yerde dizlerinin üstüne çöktü ve ağlamaya başladı. Şunu anlıyorum, Mehmet abim mesai yaptığı arkadaşlarına da saygı duyar, hürmet ederdi. Böyle bir insanı kaybetmek hepimizi çok üzdü. Hepimiz günü geldiğinde öleceğiz. Önemli olan geride bıraktıklarınız hayırla yad ediliyorsa bu bizler için önemli. O yüzden bizler hakkımızı helal ediyoruz. Mekanı cennet olsun.” İfadelerine yer verdi.

Daha sonra Ulu Camiine getirilen Mehmet Balduk’un naaşı, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının akabinde helallik istendi. Buradan Şeyh Adil Mezarlığındaki aile kabristanına götürülen Mehmet Balduk, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Mehmet Balduk’u son yolculuğuna TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın  da katılımıyla sevenleri uğurladı.
 

Bakmadan Geçme