Kahramanmaraş'ta 100'üncü yıl coşkusu

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta Cumhuriyeti ilanının 100'üncü yılı coşkuyla kutlandı. Kahramanmaraş Valiliği tarafından organize edilen program, renkli görüntülere sahne oldu.

Cumhuriyetin 100. Yılı Kahramanmaraş’ta düzenlenen programla kutlandı.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün vatandaşları selamlamasıyla başlayan geçit töreni Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Yüzlerce vatandaşın katıldığı törene kent protokolü, okullar ve tören birlikleri katıldı.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Vali Ünlüer: “Bugün, Aziz Milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlattığı, destansı Kurtuluş Savaşımızın, zaferi neticesinde kurulan, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü Türkiye’nin Yüzyılı vurgusuyla kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet, ezelden ebede akıp giden tarihimizde çok önemli bir aşamadır.

Cumhuriyet; her türlü imkânsızlığa rağmen, aziz milletimizin vatan sevgisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, hürriyet ve istiklal aşkıyla, bağımsızlığına kavuşabilmek için, inanç ve kararlılıkla giriştiği, milli mücadelenin ardından elde etmiş olduğu büyük bir zaferin sonucudur.

Şehrinin işgal altında olmasını, hiçbir zaman kabul etmeyen Maraş halkı da vatanını ve bayrağını savunmak için, zor koşullar altında büyük bir mücadele örneği sergileyerek, kurtuluş savaşının ilk kıvılcımını ateşlemiştir.

Sütçü İmam, Arslan Bey, Şahin Bey, Ali Saip Bey ve milli mücadelemizin tüm kahramanlarının, göstermiş olduğu destansı kahramanlık mücadelesi sayesinde ezelden beridir hür yaşamış Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı’nı da bu azimle kazanmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet, geleceğimizin de en büyük güvencesidir. Ülkemiz; bölgesinde ve kendi içerisinde yaşadığı, tüm zorluklara rağmen ekonomik alanda büyümeye, kalkınmaya, istikrarlı ilerleyişine devam etmektedir. Dünyada ekonomik gelişmelere ayak uydurmakta, küreselleşmenin gerektirdiği açılımları sürdürmektedir. 

Cumhuriyetimiz; siz ilim, irfan ve ahlak sahibi; inancına, tarih ve kültürüne, ailesine, milletine ve bütün insanlığa karşı, görevlerini bilen ve yerine getirmeye çalışan gençlere emanet.  Ülkemizin, gelişimi ve büyümesini siz kıymetli gençlerimiz devam ettireceksiniz. Bu sorumluluk bilincinin sizlerde olduğuna inancımız tamdır.

Millet olarak el birliği ve gönül birliğiyle çalışmaya devam etmemiz, kardeşçe birbirimizi kucaklamamız, birbirimize kenetlenmemiz halinde çok daha güçlenerek, aydınlık yarınları hep birlikte kuracağız.

Bizler bu anlamlı günde, vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını feda edenleri, hiçbir zaman unutmayacağız. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, belirtilen hedeflere ulaşmak ve ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için, aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek uğruna, bıkmadan, yorulmadan çalışacağız.

Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi ebediyen koruyacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu devleti ve güzel vatanı bizlere miras bırakan aziz şehitlerimizi, asrın felaketinde ebediyete uğurladığımız deprem şehitlerimizi ve gazilerimizi, şükran ve rahmetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın, Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun!” ifadelerine yer verdi.

Halk oyunları gösteri ve şiir dinletisinin ardından tören birliklerinin geçişi renkli görüntülere sahne oldu.
 

Bakmadan Geçme