Kahramanmaraş'ta 3 bin 180 konutun sahibi belli oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde yapımı tamamlanan 24 bin 812 konutun hak sahipleri, düzenlenen kura töreni ile belirlendi. Bu kura çekimi ile birlikte bugüne kadar teslim edilen konut sayısı 101 bin 254'e ulaştı. Yılsonuna kadar ise 99 bin konutun daha hak sahipleri belirlenecek ve teslim edilen konut sayısının 200 bine ulaşması hedefleniyor. Kahramanmaraş'ta 3 bin 180 konutun kuraları çekilerek hak sahipleri belirlendi.

Kura törenine üst düzey katılım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından organize edilen 'Deprem Konutları Kura Töreni' noter huzurunda canlı olarak yayınlandı. Törene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, AFAD Başkanı Okay Memiş, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur ve Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp katıldı.

Hedef 450 bin bağımsız bölüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, bugüne kadar 311 bin bağımsız bölüm ihalesi gerçekleştirildiğini belirtti. 

Bulut, “Hedefimiz 450 bin bağımsız bölüme ulaşmak. Kalan konutların büyük bir kısmının projeleri tamamlandı ve ihale süreçleri başladı. Yıl sonu itibarıyla tüm ihale süreçlerini tamamlayacağız ve 2025 sonuna kadar tüm depremzede vatandaşlarımızı evlerine kavuşturmayı planlıyoruz” dedi.

Yılsonuna kadar 200 bin konut

Yılsonuna kadar 99 bin konutun hak sahiplerinin belirlenmesiyle toplam teslim edilen konut sayısının 200 bine ulaşması bekleniyor. Bulut, teslim aşamasına gelen konut sayılarının hızla arttığını ve vatandaşların müsterih olmalarını belirtti.

TOKİ’nin yüksek kapasitesi ve tecrübesi

TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, depremin 15’inci gününde TOKİ konutları için ihalelere başladıklarını ifade etti. Sungur, Kahramanmaraş depremlerinde 180 bin TOKİ konutunun etkilenmediğini ve TOKİ olarak geçmiş deneyimleriyle vatandaşları mağdur etmeyecek düzeyde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Orta hasarlı konutlar ilk defa kura ile belirlendi

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, bu kura ile ilk defa orta hasardan hak sahibi olan vatandaşların da kuralara dahil edildiğini açıkladı. Karaloğlu, orta hasarlı konutların netleşmesiyle birlikte bundan sonraki kuralarda da bu vatandaşların yer alacağını belirtti.

Kura sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açılacak

Kura çekimi sonucu, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis'teki toplam 24 bin 812 konutun hak sahipleri belirlendi. Sonuçlar, vatandaşlar tarafından e-Devlet Kapısı üzerindeki AFAD sayfasından öğrenilebilecek.

Toplamda 453 bin bağımsız bölüm inşa edilecek

Deprem bölgesindeki 11 ilde toplamda 414 bin 538 konut ve 39 bin 108 ticari ünite olmak üzere 453 bin 646 bağımsız bölüm inşa edilecek. Bugüne kadar 296 bin 264 konut ve 14 bin 897 ticari ünite için ihale süreçleri tamamlandı.
 

Bakmadan Geçme