• Haberler
  • Asayiş
  • Kahramanmaraş'ta 91 şahıs yakalandı, 52 şahıs tutuklandı

Kahramanmaraş'ta 91 şahıs yakalandı, 52 şahıs tutuklandı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, il genelinde 15-22 Temmuz 2024 tarihleri arasında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonel faaliyetler kapsamında önemli sonuçlar elde etti.

Emniyet yetkililerinin bildirdiğine göre, çeşitli suçlardan arama kararı bulunan 67 kişi, uyuşturucu madde ticareti yapan 5 kişi ve ikamet ve işyerlerinde hırsızlık olaylarına karışan 19 kişi olmak üzere toplamda 91 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Bu şahıslardan 52'si tutuklandı.

Operasyonlar sırasında ele geçirilen suç unsurları arasında: 26,6 gram Metamfetamin, 25,6 gram Esrar, 160,89 gram Sentetik Kannabinoid (Bonzai), 814 adet Sentetik Ecza, 9 adet ruhsatsız Tabanca ve 1 adet ruhsatsız Kalaşnikof Marka Silah bulunuyor.

Trafik denetimlerinde önemli yaptırımlar

Aynı dönemde trafik ekipleri de trafik güvenliğini ve kamu düzenini sağlamak amacıyla çeşitli denetimler gerçekleştirdi. Bu denetimler kapsamında: 131 araca yüksek sesle müzik dinlemekten, 82 araca abartı egzoz kullanmaktan, 83 şahsa sürücü belgesiz araç kullanmaktan işlem yapıldı.

Suç ve suçlularla mücadele kararlılıkla devam edecek

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, il genelinde genel güvenlik ve kamu düzenini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadele çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
 

Bakmadan Geçme