• Haberler
  • Asayiş
  • Kahramanmaraş'ta beton mikseri yan yattı ve vinç araç yandı

Kahramanmaraş'ta beton mikseri yan yattı ve vinç araç yandı

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Kozludere Mahallesi'nde meydana gelen beton mikseri kazası ve Yedikuyular yolunda çıkan araç yangını, kentte hareketli anların yaşanmasına neden oldu. Peş peşe gelen bu iki olayda, ekiplerin hızlı müdahalesi olası felaketlerin önüne geçti.

Olay, sabah saatlerinde Kozludere Mahallesi'nde 06 BZ 9134 plakalı beton mikserinin direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle meydana geldi. İddiaya göre, sürücünün aniden yoldaki bir virajı alamaması sonucu araç kontrolden çıkarak yan yattı. Kazada, mikserin içinde sıkışan sürücü ciddi bir tehlike atlattı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kurtarma çalışmalarına hızla başlayarak, araç içinde sıkışan sürücüyü dikkatli ve titiz bir çalışmanın ardından sağ salim çıkardı.

Yaralanan sürücü, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Hastaneden alınan bilgilere göre, sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yetkililer, kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve olay yerinde incelemelerin devam ettiğini belirtti.

Aynı gün içerisinde, Kahramanmaraş’ın popüler kayak merkezi Yedikuyular yolu üzerinde bir başka korkutucu olay yaşandı. Öğleden sonra, seyir halindeki bir vinç araç, bilinmeyen bir sebeple aniden alev aldı. Yangının hızla yayılması üzerine sürücü kendini dışarıya attı.

Olay yerine hızla intikal eden itfaiye ekipleri, alevlere anında müdahale ederek yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yangının kısa sürede söndürülmesi, çevredeki ormanlık alana sıçrayabilecek bir yangın felaketinin önüne geçti. Yangın sırasında can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, araçta maddi hasar meydana geldi.
 

Bakmadan Geçme