Kahramanmaraş'ta 'Elektrik Üretim Teknolojileri' konferansı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilciliği işbirliğiyle, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz'ün konuşmacı olarak davet edildiği, 'Elektrik Üretim Teknolojileri' konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Mehmet Ünsal, Akedaş Elektik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İslim Arıkan, Elektrik Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Bahtiyar Uylukçu, elektrik alanında çalışmalar yürüten şirketlerin temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İslim Arıkan, KSÜ akademisyen ve öğrencileriyle yakın ve verimli işbirlikleri yürüttüklerini ve genç mühendislerin kariyer yaşamlarında Elektrik Mühendisleri Odası olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Dünyada bütün savaşların ana sebebinin enerji olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan EÜAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz, yakın coğrafyamızda ve dünyada yaşanan hareketlilikleri enerji perspektifinden değerlendirdi.

“Ülkemizi bilgi ve mühendislik çalışmaları ileri götürecektir.” diyen ve elektrik ekipmanlarının üretiminde kamu kurumları ve üniversitelere büyük görevler düştüğünü belirten EÜAŞ Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz, uzun çalışmalar sonucunda yüzde yüz yerli ve milli jeneratörü üretmeyi EÜAŞ imkânlarıyla başardıklarını ve birçok barajda yerli jeneratörle üretim yapmaya başladıklarını belirten Alagöz, yerli türbin üretiminde de önemli aşamalar kaydettiklerini söyledi.

Alagöz, genç mühendis adaylarına ülkemizin dijital alanda da bağımsız olması için yazılım alanında çalışmalar yürütmeleri tavsiyelerinde bulundu, yerli kontrol sistemini de başarılı bir şekilde üreterek santrallerde kullanmaya başladıklarını enerji alanında tam bağımsızlık için elektrik enerji üretim ekipmanlarının yerlileşmesinin önemine değindi. 

Daha sonra Alagöz, Rektör Can’ı makamında ziyaret etti.

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!